28 / 03 / 2024

dünyanın en yüksek tren kulesi ne zaman bitecek

dünyanın en yüksek tren kulesi ne zaman bitecek

ABD'NİN Florida eyaletinde bulunan Walt Disney eğlence parkına komşu olacak bir tren kulesi, yeni bir korku ve heyecan dalgası yaratacak. Tren kulesi toplam 173 metrelik yüksekliğe sahip olacak...

Dünyanın en yüksek maaş veren şirketi işçi arıyor

Dünyanın en yüksek maaş veren şirketleri arasında yer alan Tesla, işçi sayısında artışa gidecek. Ancak hangi birime işçi alınacağı ve detaylar henüz netleşmedi.

Dünyanın en yüksek 25 gökdeleni!

Günümüzde Uzak Doğu ve Orta Doğu'da çokça örneğine rastlayabileceğimiz gökdelenler hayata geçirildikleri kentlerin adeta birer simgesi haline gelip turistlerin ilgi odağı oldu İşte dünyanın en yüksek 25 gökdeleni...

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı bitti!

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı tamamlandı. Norveç'te yapılan bina 18 katlı ve 85 metre uzunluğunda olacak.

Dünyanın en pahalı gökdeleni Lahta Center Türklerin eseri!

St.Petersburg’da Rönesans İnşaat’ın ana müteahhidi olduğu, “Lahta Center”, Dubai’deki Burj Khalifa’yı geride bırakarak dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni oldu.

Dünyanın 24 katlı en yüksek milli kütüphanesi Cakarta'da!

Endonezya Milli Kütüphanesi, 24 katıyla dünyanın en yüksek kütüphane binasına sahip olma özelliğine sahip. 

Dünyanın en yüksek gökdelenleri Çin'de!

Dünyayı yüksek bina furyası sardı. En çok gökdelen inşa eden ülke Çin oldu. Yüksek binalar sadece Asya ve Amerika'da değil, dünyanın neredeyse tüm metropollerinde bulunuyor.

İşte Arizona'daki dünyanın en yüksek müstakil evi!

Arizona'daki Falcon Nest adını taşıyan ev 124 feet uzunluğunda. Bu ev dünyanın en yüksek müstakil evi olarak biliniyor.

Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü Hadim'e yapılıyor!

Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü inşaatı için şantiye kurulumu tamamlandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu "Eğişte Viyadüğü Projesi dünyada en yüksek ikinci viyadük olma özelliğini taşıyor" dedi.

Dünyanın en yüksek çevre yolu Çin'de yapıldı!

Çin, dünyanın en yüksek rakımlı çevre yolunun yapımını tamamladı. Deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yapılan çevre yolu, haziranda açılacak.

Dünyanın en yüksek ikiz kuleleri Kamboçya'da yapılacak!

Çinli iki şirketin oluşturduğu konsorsiyum, Kamboçya'da dünyanın en yüksek ikiz kulelerini yapmak üzere anlaşma imzaladı.

Dünyanın en yüksek köprüsü Çin'de açıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Yunnan eyaletinde dünyanın en yüksek köprüsü unvanını alan Beipanjiang hizmete açıldı.

İşte dünyanın en yüksek binaları!

Binlerce yıl önce yapılan piramitler, günümüzde yapılan dev gökdelenler hep bu arzunun bir yansıması olarak ortaya çıkan dünyanın en yüksek binaları. Bu yarış, teknolojinin de yardımıyla şimdi daha da kızıştı. İşte dünyanın en yüksek binaları...

dünyanın en yüksek tren kulesi ne zaman bitecek Haberi

dünyanın en yüksek tren kulesi ne zaman bitecek

ABD'NİN Florida eyaletinde bulunan Walt Disney eğlence parkına komşu olacak bir tren kulesi, yeni bir korku ve heyecan dalgası yaratacak. 173 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek hız treni kulesi olması hedeflenen projenin inşaatı 2015'te başlıyor. Hız treni saatte 104 kilometre hız yapacak ve yüksekliğiyle eğlence tutkunlarının başını döndürecek. Eğlence treninde bir tur atmanın 4 dakika sürdüğü ancak bu sürenin yükseklik korkusu olan kişilere oldukça uzun gelebileceği belirtiliyor. 

Trenin 2016'da açılışa hazır olması...