25 / 04 / 2024

Düşük arsa maliyeti

Düşük arsa maliyeti

İnşaat sektöründe, Türkiye'de uygun fiyatlı konutlar için arsa maliyetlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiliyor..

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Kıvanç Tatlıtuğ, İzmir Dikili'de 14 dönümlük arsa aldı!

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, oğlu Kurt Efe'nin geleceği için yeni bir gayrimenkul yatırımı yaptı. Kıvanç Tatlıtuğ, şimdi de İzmir Dikili'de 14 dönümlük arsa aldı. İşte detaylar...

Elbistan'da 366 dönümlük arsa Elbistan Belediyesi’ne verildi!

Elbistan'ın Karaelbistan Mahallesi’nde bulunan 366 dönümlük arsa kentsel dönüşüm projelerinde rezerv yapı alanı olarak kullanılması için Karaelbistan Mahallesi’nde Elbistan Belediyesi’ne verilecek.

Düşük arsa maliyeti ile ucuz konut hedefleniyor!

İnşaat sektöründe, Türkiye'de uygun fiyatlı konutlar için arsa maliyetlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiliyor..

Kartal'da 74 dönümlük arsa satışta!

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki yeni gelişme alanı Kartal'da yer alan değerli araziler satışa sunuluyor. Kartal'da 74 dönümlük arsa alıcılarını bekliyor. 

Riva'da 146 dönümlük arsa satışta!

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki yeni gelişme alanı Riva'da değerli araziler satışa çıkıyor. Riva'da yaklaşık 150 dönümlük arsa alıcılarını bekliyor. 

Eyüp Çiftalan Köyü'nde 7.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul Eyüp Çiftalan Köyü'nde bulunan 20 dönümlük arsa, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu tarafından 7 milyon 632 bin TL'ye satışa çıkıyor.

Murat Erdoğan: Küçük arsa sahipleri mağdur olacak!

ELSAD Başkanı Murat Erdoğan imar revizyonunu değerlendirdi, yapılan düzenlemenin olumlu taraflarının olduğunu fakat küçük arsa sahiplerinin de mağdur edebileceğini belirtti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden 500 dönümlük arsa tahsisi!

Madeni Sanatkarları Odası Başkanı Fehmi Çankaya, yeni sanayi sitesinin Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Arıtma Tesisi'nin karşısında Belediye tarafından 500 dönümlük arsa tahsisi yapılarak 2019 yılında faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti.

Adana Ceyhan'da 90 dönümlük arsa TOKİ'ye devredildi!

Ceyhan Belediyesi'ne ait 90 dönümlük arsa, toplu konut yapılması için Başkan Alemdar Öztürk tarafından Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildi.

Torbalı'da 50 dönümlük arsa eğitime tahsis edildi!

Torbalı'daki eğitim kurumlarının yetersizliği belediyeyi harekete geçirdi. Torbalı Belediyesi, okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na yedi ayrı mahallede, toplamda 50 dönümlük arsa tahsis etti.

Müteahhitler alıcının arsa payını düşük tutuyor!

Arsa payı hesabına dikkat etmeyen gayrimenkul alıcısı, uyanık müteahhittin ekmeğine yağ sürüyor. Müteahhitler alıcının arsa payını düşük, kendine ayırdığı gayrimenkulün arsa payını ise yüksek tutuyor.

Kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yolu ile inşaat üretimi hem arsa sahiplerine hemde müteahhitlere kolaylıklar sağlayan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda arsa maliyeti nedir?

Düşük arsa maliyeti Haberi

Düşük arsa maliyeti

Fortune Dergisi'nde yer alan habere göre, Türkiye'de uygun fiyatlı konutlar için arsa maliyetlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çeken inşaat sektörü, dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olma hedefi ile inşaatta değer yaratma bağlantısını kurmada zayıf kalıyor. 

Bosch İnşaat VE Konut Konferansı, Türkiye’de gayrimenkul geliştirme alanında yaşanmakta olan sıkışıklığın analizini yapmaya ve bunun çözüm yollarını önermeye çalıştı. Tablo son derece açık. İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu tabloyu, “Barınma ihtiyacının karşılanması toplumun gelir seviyesine bağlı. Ülkemizdeki konut ihtiyacı olan kesimin yüzde 85’inin gelir seviyesi orta ve altıdır” diye açıklıyor. Durbakayım, bu kesimdeki karı koca iki kişi çalışan ailenin toplam gelirlerinin minimum 6 bin lira seviyesinde ve konut için ayırabilecekleri aylık asgari miktarın 2 bin lira civarında olacağı varsayımı ile üretimde arsa...