26 / 04 / 2024

duvarları cam olan evler

duvarları cam olan evler

Londra’da bir şirket tarafından daha az stres ve daha sağlıklı bir yaşam için transparan bir ev icat edildi. Tavanı ve duvarı camdan oluşan ev sayesinde, içinde yaşayanların daha fazla güneş ışığı almaları sağlanacak.

Cam tuğlalar ile inşaatta yeni bir dönem başlıyor!

İsviçre'de yaşayan bilim insanları inşaat alanında çok fazla ses getirecek yeni bir ürünle piyasaya çıktılar. Devrim niteliğinde bir malzeme olan cam tuğlalar üretilmeye başlandı. Peki cam tuğlalar nerede ve nasıl üretiliyor?

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

Cam, kırıldığında geri dönüştürülmesi zor olan bir malzeme gibi görülebilir. Ancak birkaç temel malzeme ile onarmak mümkündür. Yalnız, dikkat edilmesi gereken nokta hemen düzeltilmesi gerektiğidir. Peki kırılan cam nasıl tamir edilir, gereken malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

Profilo’da ankastre cam set alana seçili bulaşık makineleri 6.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı!

Beyaz eşya denildiği zaman akla ilk gelen markalardan biri olan Profilo, büyük bir kampanya düzenlediğini duyurdu. Profilo, ankastre cam set alana BMA5162EG Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi başta olmak üzere seçili bulaşık makinesinin 6.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu paylaştı.

Cam balkonlu ev sahipleri dikkat! Para cezası kesilebilir!

Cam balkon ya da katlanır cam balkon yaptırmak isteyenler bu konudaki yasal durumu araştırmaya devam ediyor. Gündem ve tartışma konusu olan bu başlık ile ilgili Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. İşte Yargıtay’ın açıkladığı cam balkon kararının detayları…

Stoklar tükenmeden cam temizleme makinesi hediyeli Karcher ürünlerinden alın! İşte Karcher 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Karcher temizlik makinelerinde hediyeli ürün günleri başladı. 30 Eylül'e kadar geçerli olan fırsat için acele edin. Cam temizleme makinesinin hediye edildiği kampanya sadece online mağazada geçerli. İşte, Karcher 28 Eylül 2022 fiyat listesi...

Hande Erçel 10 milyon TL'ye cam ev satın aldı!

Şu sıralar Sen Çal Kapımı dizisiyle ekranlarda olan Hande Erçel, tamamı cam ağırlıklı 2 katlı lüks villa satın aldı. Erçel lüks villa için 10 milyon TL ödedi.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

Riva Cam Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Beykoz Camcılığını yeniden canlandıracak ve turizmle buluşturacak olan “Riva Cam Sanat Merkezi” hizmete açıldı.

Cem Argun inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor!

Cam kemik hastası 46 yaşındaki Cem Argun, mimari tasarımlara ve inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor. Cem Argun: "İnşaat firmalarının teslim projeleri öncesi sergilerinde benim de fotoğraflarım yer alıyor. Bu benim için güzel bir başarı" dedi.

Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar projesi onaylandı!

Fransa'nın simgesi olan Eyfel Kulesi'nin çevresine kurşun geçirmez cam dikilmesi, Paris Belediye Konseyi tarafından onaylandı. Onayın terör saldırılarına karşı olduğu belirtildi.

Avrasya Fuarı'nda Cam semineri başlıyor!

Avrasya Cam Fuarı ile birlikte eş zamanlı gerçekleşecek olan Glass Performance Days ekibi, ‘Mimarlar ve Tasarımcılar için Cam’ ve ‘Cama Değer Katmak’ konulu iki farklı oturuma imza atıyor.

duvarları cam olan evler Haberi

duvarları cam olan evler

Gün ışığı görmek vücudun ritmini düzen sokan faktörlerden bir tanesi. Ondan uzun vadede mahrum kalanlar ya da gece çalışıp gündüz uyuyanlarda depresyon, anksiyete görülme olasılığı artıyor. Hatta bazı kuzey ülkelerinde sadece bu yüzden depresyona girenler için devlet yaz tatilinin bedelini karşılıyor.


Bu araştırmalar, mimarları ve bilim adamlarını da harekete geçirdi. Londra’da bir şirket tarafından daha az stres ve daha sağlıklı bir yaşam için transparan bir ev icat edildi. Tavanı ve duvarı camdan oluşan ev sayesinde, içinde yaşayanların daha fazla güneş ışığı almaları sağlanacak. Düzenli olarak güneş ışığı görenlerin de günlük biyolojik ritmleri düzenli çalışacak.


Ultraviyole ışınları engelliyor, dışarıya kapatılabiliyor

The Photon Space (Foton Boşluğu) adı verilen, transparan evlerde çok katlı ve yüksek performanslı cam duvarlar kullanılacak. Camların bir özelliği de istenildiği zaman...