25 / 04 / 2024

düzce 2b arazileri

düzce 2b arazileri

Kentin yüz ölçümünün yüzde 2,6'sını oluşturan 2B arazilerinin, 17 bin 863 hak sahibine verilmesi hedefleniyor

Atıl 2B arazileri kente kazandırılmalı!

GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda gayrimenkul sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı ve öneriler sunuldu. Dr. Avni Çelik, 2B arazileri konusunda bürokrasinin hafifletilip bu alanların kent dokusuna kazandırılm

Düzce'deki tarım arazileri mecliste konu oldu!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Düzce'deki tarım arazilerine ve çiftçilere verilen desteklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik iletti.

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazileri nasıl sorgulanır?

2b arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirleniyor. Peki, 2b arazileri nasıl sorgulanır?

2b arazileri başvuru için gerekli belgeler!

2b araziler orman vasfını yitirmiş olan arazilere deniyor. 2b arazilerin satışı deftarlıklar ve mal müdürlerine yapılan başvuru ile gerçekleşiyor. Başvuru için bazı belgeler gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru için gerekli belgeler neler?

Düzce AFAD Lojistik Binası tamamlandı!

Düzce’nin Kalıcı Konutlar mevkiinde yapılan İl Acil Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü hizmet binası inşaatı hızla ilerliyor, AFAD Lojistik Deposu' nun inşaatı ise bitti...

Düzce İnönü Parkı'ndaki yapı mühürlendi!

İnönü Parkı'ndaki Camlı Köşk'e ait ve kaçak olduğu iddia edilen yapı, işletmecisi Cahit Aydın'ın İl Genel Meclisi'nde İmar Komisyonu Başkanı seçildiği gün Düzce Belediyesi Zabıtası tarafından mühürlendi.

Düzce Özel Saray Koleji inşaatı sürüyor!

Düzce’ de faaliyet gösteren Saray Eğitim Kurumları bünyesinde Saray Talebe Yurdu ve Saray Anaokulu’ ndan sonra şimdi de Saray Koleji' nin yapımına hızla devam ediliyor...

2b arazileri başvuru bedeli!

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerleri ifade ediyor. İşte 2b arazileri başvuru bedeli..

Düzce'de orta hasarlı 940 bina bulunuyor!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 940 bina bulunuyor. Düzce’de bu binalarda iskana müsaade edildiği için orta hasarlı sorunu sürüyor...

Düzce Lisesi'nin arsası Milli Emlak Müdürlüğü'nden alındı!

Düzce’nin 26. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzcelilere giderayak iki müjde verdi. Otoban giriş çıkışlarının onaylandığını açıklayan Bayram, Düzce Lisesi arsasının Milli Emlak Müdürlüğü'nden alındığını söyledi...

düzce 2b arazileri Haberi

düzce 2b arazileri

 Düzce'nin yüz ölçümünün yüzde 2,6'sını oluşturan 2B arazilerinin, 17 bin 863 hak sahibine verilmesi hedefleniyor. 

     Düzce Milli Emlak Müdürü Zafer Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde 2B arazilerine parsel bazında 16 bin 613 adet başvurunun olduğunu belirterek, ildeki 2B arazilerinin toplam yüz ölçümünün 66 milyon 822 bin 656 metrekareyi bulduğunu kaydetti. 

     Söz konusu alanın Düzce'nin yüz ölçümünün yüzde 2,6'sına denk geldiğine dikkati çeken Ekinci, Düzcelilerin 2B arazi başvurularına yoğun ilgi gösterdiğini anlattı. 

     Ekinci, başvurularda yüzde 85 gibi bir başarının sağlandığını dile getirerek, ''Bu hafta veya önümüzdeki hafta tebligatlara başlayacağız. Yapacağımız bu uygulamada yerin değerini belirteceğiz. Vatandaşlar tebligatı aldıktan sonra 3 aylık sürede kendi maddi durumlarına göre seçeneklerden birini seçip bize müracaat ederek bedeli ödemek durumunda...