20 / 04 / 2024

Düzce imar

Düzce imar

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Düzce'de imar düzenlemeleri yapılacak!

Düzce Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi 2 Ekim tarihinde Düzce Belediye Meclisi salonunda gerçekleşecek.

Düzce'de 21 imar plan tadilatı karara bağlanacak!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında 21adet imar planı tadilat taleplerini karara bağlayacak. Toplantılarda ayrıca 5 Yıllık imar planı programına alınan dosyalar da görüşülecek.

Düzce'de imar planları yenilenecek!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları 11 Eylül tarihindeki ilk birleşim ile başlayacak.

Düzce'de yeni imar planları hazırlanacak!

Düzce Belediye meclisi Kasım ayı ikinci toplantısında imar plan ve tadilat taleplerini görüşmek üzere toplandı.

Düzce'nin imar planları tamamlanıyor!

Düzce belediye sınırları içindeki tüm mahallelerde nazım imar planları için, sonradan sınırlara dahil olan mahallelerdeki ilave imar planları tamamlanıyor. Şehir imar planı için genel görüşmeler Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumlarında tamamlanacak.

Düzce'nin 5 yıllık imar planına ek yerler belirlenecek!

Düzce Belediyesi tarafından 5 yıllık imar planına dahil edilecek yerler Eylül ayı içinde yapılacak meclis toplantılarında gündeme alınacak.

Düzce'de imar ve bayındırlık komisyonu toplandı!

Düzce'de İmar ve Bayındırlık Komisyonu toplandı. DÜZCE İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, 2015 yılı Ocak ayı toplantısında komisyonlarına havale edilen konulan görüşmek üzere bir araya geldi.

Düzce imar talepleri Belediye Meclis'inde görüldü!

Düzce imar talepleri Belediye Meclis'inde görüldü. TOPLANTIDA 32 gündem maddesi karara bağlandı. Düzce Belediye Meclisi, Ocak ayı ikinci birleşimini Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlığında gerçekleştirdi.

Düzce D-100 imar planına 546 İtiraz geldi!

Düzce D-100 imar planına 546 İtiraz geldi. Düzce İl Genel Meclisi 24 Mart-24 Nisan tarihleri arasında askıya çıkan D-100 Revizyon İmar Planına gelen 546 itirazı değerlendirecek.

Zülkif Dağlı: Düzce'nin imar planlarını daha iyi dizayn edeceğiz!

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, su baskını ve toprak kayması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Önemli olan bundan sonra tedbirli olmak, aynı hataları tekrar yapmamak. Dere yataklarına kesinlikle ev yapmamak." diye konuştu.

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

Düzce Konuralp'te binalara kat sınırı!

Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda Konuralp'in imar mevzuatında değişiklik yapıldı.Karara göre Konuralp'te artık Zemin+4 kattan fazla yapı yapılamayacak. 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Düzce'de imar izninin iptali için oy toplanıyor!

Düzce'de imar izni çıkan bölgede bina yapılmamasını isteyen vatandaşlar sandık kurdu. Vatandaşlar imar izninin iptali için oy topladı.

Düzce Kaynaşlı'nın imar planına onay!

Düzce'nin yapılaşma sorunu en fazla olan ilçeleri asında gösterilen Kaynaşlı için hazırlanan yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanıp askıya çıkarıldı.

Düzce'de imar barışı konuşuldu!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömer Cihangir ve Harita Mühendisleri Onur Kaymak ile Bilgehan Kıy, köy muhtarlarına İmar Barışı hakkında bilgi verdi. 

Düzce'de imar barışı başvuruları başladı!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, imar barışı adı altında uygulanmaya başlayan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16. Maddesi hakkında bilgiler verdi. 

Düzce Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri görüşülecek!

Düzce Belediye Meclisi Şubat ayının ilk oturumunda 20 adet İmar Planı değişiklik taleplerini değerlendirecek.

Düzce'de imar düzenlemeleri yapılacak!

Düzce Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi 2 Ekim tarihinde Düzce Belediye Meclisi salonunda gerçekleşecek.

Düzce'de 21 imar plan tadilatı karara bağlanacak!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında 21adet imar planı tadilat taleplerini karara bağlayacak. Toplantılarda ayrıca 5 Yıllık imar planı programına alınan dosyalar da görüşülecek.

Düzce'de imar planları yenilenecek!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları 11 Eylül tarihindeki ilk birleşim ile başlayacak.

Düzce imar Haberi

Düzce imar


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Yalova, İstanbul ve Düzce'yi  de etkilemişti. 

Gece 45 saniye süren depremin ardından gün doğumuyla yüzyılın felaketinin yıkıcı etkisi ortaya çıkmış ve yüzünü göstermişti. 

Düzce'deki 30 bina tamamen yıkılırken, yüzlerce bina hasar aldı, göçler sonucu nüfus 168 binden 65 bine düştü. 

Deprem sonrasında yeni yönetmeliklere uygun şekilde başlatılan imar çalışmaları ile, Düzce'nin mimari çehresinde belirgin değişimler meydana geldi. 

Konutlardaki değişim kendini alçak katlı evlerin inşa edilmesi şeklinde göasterirken, daha küçük ve modern görünüşlü, kişi kapasitesi yüksek camiler hizmete açıldı.