29 / 03 / 2024

düzce kentsel dönüşüm alanları

düzce kentsel dönüşüm alanları

stanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Gündoğdu: "Eldeki verilerin bildirdiği risklere göre, iki deprem geçiren Düzce'de kentsel dönüşümün çok iyi planlanması gerekiyor. " dedi.

Düzce'de Uzunmustafa ve Kültür Mahalleleri dönüşecek!

Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm için Küçük Sanayi Sitesi tarafından da çalışmalar yapılıyor.

Camikebir Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 198 konut yapılacak!

Camikebir Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Camikebir Mahallesine 198 konut. 2 sosyal tesis ve 1 yüzme havuzu yapılacak. Toplam 19 bloktan oluşacak proje için ekipleri kazı aşamasına geçti.

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Düzce'nin gündemi kentsel dönüşüm! 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. 

Düzce'de kentsel dönüşüm süreci başladı!

Düzce Belediyesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Düzce'de yeterli seviyeye ulaşması ve risk altında olan binaların yerine Deprem Yönetmeliğine uygun sağlam binalar inşa edilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Düzce'de kentsel dönüşüm semineri gerçekleştirildi!

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay’ın girişimleriyle Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm semineri Düzce'de gerçekleştirildi. 

Düzce Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi mecliste!

Düzce iline bağlı Kültür Mahallesi'ndeki eski sanayi çarşısı olarak bilinen sanayi bölgesinin taşınması ve bölgenin kentsel dönüşüm projesi mecliste konu oldu..

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahallelerinde bulunan eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan bölgede 'Kentsel Dönüşüm’ projesi revize edildi.

Düzce Çamköy'de kentsel dönüşüm başladı!

TOKİ’nin konut yaptığı Çamköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Romen vatandaşların ağırlıkta olduğu mahallede ağır hasar alan ve kullanılmaz durumda olan 27 evin yıkımı tamamlandı.

Düzce Akçakoca'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Düzce'nin Camikebir Mahallesi'nden sonra Akçakoca'da da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında Akçakoca Belediyesinin eski binası yıkıldı.

Düzce Akçakoca'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Düzce Akçakoca Belediyesi liman içi kentsel dönüşümü projesi görüşmeleri tüm hızıyla sürüyor. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Düzce Akçakoca kentsel dönüşüm projesi tanıtılıyor!

Akçakoca Cumhuriyet meydanı, liman içi ve üst kısımlarını kapsayan bölgede büyük bir değişimin gerçekleşmesine neden olacak olan kentsel dönüşüm projesi vatandaşlara tanıtılıyor.

Düzce Camikebir dönüşüm projesinde son durum ne?

Düzce Belediyesi tarafından Camikebir mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki dairelerin hak sahiplerine yönelik satışları gerçekleştirilirken bir yandan da çevre düzenlemeleri yapılıyor.

Düzce Camikebir'de dönüşüm başlıyor!

Düzce Camikebir mahallesinde kentsel dönüşüm öncesi, arsa ve konut üzerinden hak sahibi olan 110 kişi ile yapımı tamamlanan kentsel dönüşüm daireleri için bilgilendirme amaçlı görüşmeler yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu değişecek!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve iki alanda uygulanan ‘Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu gelişiyor. Camikebir Mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi tamamlanma aşamasına geldi.

düzce kentsel dönüşüm alanları Haberi

düzce kentsel dönüşüm alanları

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım depremlerini yaşayan Düzce'de kentsel dönüşümün çok iyi planlanması gerektiğini belirtti.


Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 16. yılında olunduğunu ve bu depremin 17 Ağustos tarihinden kısa bir süre yaşanmış olması itibarıyla dünyada bir benzerinin daha bulunmadığını söyledi.


Düzce depreminin ardından kırılan faydan sadece Sakarya'nın Hendek ilçesi civarındaki fay kaldığını fakat o bölgenin büyük bir tehditle karşı karşıya olmadığını belirten Gündoğdu, "Aslında tehlike Bolu'da. Kuzey Anadolu hattındaki yumru kayalar statüsünde kırılmayan bir parça var. Düzce depremini bu hat oluşturmuştu. Araştırmalarımızda bu kolun devamı alüvyonlar altından tekrar Kuzey Anadolu fayına giden, ölçümlerle saptanmış fay bulundu" diye konuştu.


- "Bir binayı yıkıp tekrar yapmak, kentsel dönüşüm...