24 / 04 / 2024

e fatura uygulaması

e fatura uygulaması

Maliye Bakanı Şimşek, e-Fatura uygulamasında gelinen son noktaya ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, elektronik fatura sistemi ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını bildirdi.

e-Fatura uygulamasında dikkat edilmesi gereken hususlar!

Bilindiği üzere; 05.03.2010 tarihinde yayımlanan 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik fatura (e-fatura) uygulaması vergi mevzuatımıza dahil edilmiş bulunmaktadır.

Turizm sektöründe de e-fatura dönemi başlıyor!

2014 itibariyle birçok sektörde olduğu gibi turizm işletmelerinde de e-fatura dönemi başlayacak. Birçok kurum konuyla ilgili seminerler düzenlemeye başladı. Yeni sisteme 1 Ocak 2014 itibariyle geçilecek...

E-faturayla yılda 2900 ağaç kurtarılacak!

"Elektronik Fatura Kayıt Sistemi" protokolü ve şirketin geliştirdiği entegrasyon kapsamında Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ, yeni başlattığı e-fatura uygulamasıyla yılda 2900 ağacın kesilmesinin önüne geçmiş olacak.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

İBB'den askıda fatura uygulaması! Başvuru yapana 500 TL yardım!

İBB’den askıda fatura uygulaması! Başvuranlara 500 TL yardım verilecek. Verilecek yardım hem nakit hem de gıda yardımını içeriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yardımın detayları haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depremzedelere yardım ederek askıda fatura uygulamasını hayata geçiriyor. Bu uygulama, ihtiyaç sahibi kişilere büyük bir destek sağlayacak. Aşağıda detayları bulabilirsiniz.

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

TRT bandrol uygulaması genişletildi! O elektrik ürünler de artık listede! Hemen bakın!

TRT e-Bandrol uygulaması kapsamı genişletildi. Yeni eklenen cihazların seri numarası, IMEI numarası ve şasi numarası bulunmayanlar e-bandrol uygulamasından yararlanamayacak.

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?

Elektrik faturalarının belli bir ödenme tarihi vardır. Eğer bu süre aşılırsa ne olur? Peki Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023? İşte yanıtlar!

Destek takvimi ve küpe sorgulanabilecek! İşte çiftçilerin merakla beklediği TarımCebimde uygulaması

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen ve çiftçilerin merakla beklediği TarımCebimde mobil uygulaması hayata geçti. Peki TarımCebimde uygulaması ne işe yarar? İşte detaylar…

Son dakika: Benzin ve motorindeki hareketlilik sonrası kritik adım: 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek!

Benzin ve motorin fiyatları petroldeki hareketlilik ile değişmeye devam ederken, piyasayı yakından ilgilendiren karar 5 Aralık 2022’de yürürlüğe girecek. AB ülkeleri, 60 dolar tavan fiyatı uygulamasını devreye alacak. Buna ek olarak yeni bir fiyat sınırlama mekanizması kurulması da gündemde.

ŞOK market'ten 25 TL ve üzeri alışverişe büyük fırsat! Şok market 14 Ekim 2022 fiyat listesi..

ŞOK market kampanyalı ürünler kapsamında 15 Ekim 2022 haftasına özel 25 TL ve üzeri alışverişe özel indirimli ürünlerini paylaştı. Mağazalarda ve Cepte ŞOK uygulaması üzerinden yapılacak alışverişlerde pek çok üründe indirimle sizleri bekliyor.

Migros'ta Paşabahçe ve Borcam ürünlerinde yüzde 40 indirim! Migros 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Paşabahçe ve Borcam markalı ürünlerde yüzde 40 indirim Migros mağazaları ve Migros Sanal Market uygulamasında sizleri bekliyor.

e fatura uygulaması Haberi

e fatura uygulaması

Kağıt fatura nedeniyle artan maliyeti düşürmek ve kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele için Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni (EFKS) hayata geçirdiklerini anımsatan Şimşek, ardından 2010 yılında elektronik fatura (e-Fatura), geçen yıl da elektronik arşiv (e-Arşiv) uygulamalarını başlattıklarını söyledi. 


EFKS'nin, yeni konsepti ve daha geniş mükellef kesimlerine de yayılacak şekilde yerini 30 Aralık 2014 tarihinden itibaren e-Arşiv uygulamasına bırakacağını anlatan Şimşek, 31 Ekim 2014 tarihine kadar elektronik olarak düzenlenmiş satıcı-alıcı fatura nüshası toplamının EFKS'de 6,2 milyar adeti, e-Fatura uygulamasında ise 150 bin adeti bulduğunu ifade etti. 


Bu sayede hem mükelleflerin maliyetlerini aşağı çektiklerini hem kayıt dışılığı önlemede önemli bir adım attıklarını hem de çevreyi koruduklarını vurgulayan Şimşek, "Uyguladığımız elektronik fatura sistemi ile en düşük maliyetle hesaplandığında bile 650 milyon lira tasarruf sağlandı...