24 / 04 / 2024

e şirket vergisi

e şirket vergisi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası faaliyet gösteren e-ticaret firmalarının vergilendirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, e-ticaret yapan uluslararası firmalar için vergi incelemeleri yaptıklarını söyledi.

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Motorola Moto G13, G23, G73 ve G73 5G piyasaya çıktı! İşte özellikleri

Motorola , cep telefonu pazarının eski isimlerinden biridir. Ancak yıllar geçtikçe şirket rekabette geride kaldı. Yine de Lenovo ile yaptığı  ittifaktan sonra yeniden ayağa kalkıyor.

Trafik cezası, harç, pasaport MTV 1 Ocak’tan sonra eskisi gibi olmayacak! İşte 2023 tablosu!

Vergi ve harçlarda ödenecek tutarlar, konaklama hizmetleri, eğlence vergisi yeni yıldan itibaren yeniden tamamen değişiyor. İşte detaylar!

Yeni yıl öncesinde sıfır vergi müjdesi geldi! Bu alanlarda vergiler resmen sıfırlandı! Hemen bakın!

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, bazı etkinlere ilişkin eğlence vergisi sıfırlandı. İşte ayrıntılar ve o kararın kapsamı...

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Pixart İnşaat Eğitim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirket kuruldu!

Pixart İnşaat Eğitim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirket Büyükçekmece'de Ahmet Barış Giderçay ve Melike Göksu ortaklığında kuruldu.

Gökhan Çetinsaya ve Begüm Tuğçe Çetinsaya yeni şirket kurdu! 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın oğlu Gökhan Çetinsaya ve eşi Begüm Tuğçe Çetinsaya yeni şirket kurdu. Tgg Ofis Kiralama Limited Şirketi bugün Ataköy'de kuruldu. 

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Amine Gülşe yeni şirket kurdu!

Oyuncu Amine Gülşe gayrimenkul sektörüne adım attı. Gülşe, Didar Cansel Rızvanoğlu ile yeni şirket kurdu. Meda Dekorasyon Ve İç Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

e şirket vergisi Haberi

e şirket vergisi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, elektronik ticaret (e-ticaret) yapan uluslararası firmalar nezdinde vergi incelemeleri yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de kazanılan ve vergisi ödenmeyen tutarlarla ilgili muhataplara gerekli tebligatlar yapıldı." dedi.


Ağbal, uluslararası faaliyet gösteren e-ticaret firmalarının vergilendirilmesi konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


E-ticaret uygulamalarının son 20 yıldır hızla yaygınlaştığına işaret eden Ağbal, küresel ticaretin belli bir oranının elektronik ortamda yürütüldüğünü, bunun önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söyledi.


Ağbal, malların dolaşımında, ticaretin yapılma biçiminde sanal ticaretin ciddi anlamda ağırlık kazandığına dikkati çekerek, bunun ülkeler arası ticarette de rekabeti etkileyen önemli bir faktör haline geldiğini belirtti.


Türkiye'nin de bu fırsatı iyi kullanması gerektiğini belirten Ağbal, ülke olarak sınırları aşan ve rekabette avantajlı konuma getiren uygulamalara çok fazla sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Ülke olarak bu ticaretin üzerinden...