29 / 03 / 2024

EB-5 yatırımcı programı

EB-5 yatırımcı programı

500 bin ABD Doları yatırım karşılığı oturma izni verilen ülke vatandaşları arasında Türk vatandaşları da var. Bu programa “EB-5” adı veriliyor. Peki EB-5 sisteminden faydalanarak, EB-5’e dahil gayrimenkullerden konut almak isteyenler nasıl bir yol izliyor?

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisse!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da da bu fiyatların kalıcı olmadığının altı çizilirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabından son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisseyi yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar....

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkımlara sebep olduğu 11 şehirdeki şantiyelerde kule vince talep tam 5 kat arttı. Kule vinçlerin çok yüksek fiyatlarla kiraya verilmesi de yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Altın yatırımcıları ters köşe oldu! Altın fiyatları bugün düşüşte! 5 Şubat 2024 altın fiyatları

Son zamanlarda yükselişe geçen altın, haftanın yeni işlem gününde yatırımcılarını ters köşe yaptı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 5 Şubat 2024 altın fiyatları.

İki ilde 5 iş yeri satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Bilecik ve Ordu'da yer alan 5 adet iş yeri satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların radarına giren o ihale ilanları...

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gümüş tam 5 yıl boyunca aralıksız kazandıracak! Uzman isim rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda gümüşün dalgalanması yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Ekonomi yazarı Barış Soydan ise gümüşün 5 yıl boyunca kazandıracağını söyleyerek yatırımcıların içini rahatlattı. 

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı katlandı: 20 yaş altı yatırımcı sayısı 3 senede 25 katına çıktı! 

Borsada son 3 senede yatırımcı sayısı yüzde 305, 20 yaş aralığındaki yatırımcı sayısı ise 25 kat yükseldi. 40 yaşın altındaki yatırımcıların toplamdaki payı yüzde 27.6’dan 54.5’e ulaştı. İşte o rakamlar...

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Birikim yapan vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri halinde olan döviz, yaklaşık son iki senedir sert dalgalanmalar sebebiyle yatırımcıları ve piyasayı tedirgin ediyor. Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği, Euro ile alakalı çarpıcı bir veri paylaştı. İşte ayrıntılar

Borsa yatırımcısı 1 haftada 150 bin 860 kişi azaldı! Rakamlar bir bir açıklandı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından açıklanan verilere göre; Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 150 bin 816 kişi azalarak yeniden 5 milyonun altına düştü.

EB-5 yatırımcı programı Haberi

EB-5 yatırımcı programı

Milliyet'ten Yaman Törünler bugün köşesinde "ABD ve EB-5" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bir taraftan göçmen girmesin diye Meksika sınırına duvar örerken, bazı Müslüman ülke vatandaşlarının ABD’ye seyahat etmelerini bile yasaklarken, bir taraftan da bazı ülke vatandaşlarına ülkesinde 500.000 ABD Doları yatırım yapmaları şartıyla önce oturma izni (Green Card), sonrasında da vatandaşlık veriyor.

500.000 ABD Doları yatırım karşılığı oturma izni verilen ülke vatandaşları arasında Türk vatandaşları da var. Bu programa “EB-5” adı veriliyor.

ABD Green Card sahipleri, seçme-seçilme hakkı hariç, ABD vatandaşlarının sahip olduğu her türlü hakka sahipler. Sosyal sigortaları oluyor ve isterlerse ABD’de çalışabiliyor veya iş kurabiliyorlar.

ABD’den önce Green Card, sonra da vatandaşlık almak isteyenler, 500.000 dolarlarını isterlerse ABD hükümetinin bir hesabında(Escrow Account) 5 yıl...