26 / 04 / 2024

Ebru Ulu

Ebru Ulu

Haziran 2014’ten beri PIN Mimarlık’ta çalışan Mimar Ebru Ulu kimdir? Ebru Ulu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Ebru Ulu..

Ebru Ulu kimdir?

Haziran 2014’ten beri PIN Mimarlık’ta çalışan Mimar Ebru Ulu kimdir? Ebru Ulu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Ebru Ulu..

Kenan Doğulu'nun mekanı Bis'in açılış gerçekleşti!

Kenan Doğulu, Beren Saat, Abdullah Burnaz ve Mehmet Mutlu ortaklığında Dine & Live konseptiyle Ankara’da kurulan Bis’in açılışı, önceki akşam gerçekleşti..

Merzifon Ulu Camii restore ediliyor!

Anadolu Selçukluları döneminde Amasya'nın Merzifon ilçesine yaptırılan ve yanarak kullanılmaz hale gelen Ulu Camii, restore edilerek tekrar ibadete açılacak. Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı Gürkan, Caminin yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi

Ulu Cami Hamamı kaderine terk edildi!

Mezopotamya'nın en eski şehirlerinden biri olan Mardin'de çok sayıda yapı kaderine terk edilmiş. Bu tarihi yapılardan biri de Ulu Camii Hamamı. Ulu Cami'ye vakıf olarak yaptırılan tarihi hamamın kapısına kilit vurulmuş.

Kenan Doğulu ile Beren Saat'in mekanı 4 Nisan'da açılıyor!

Beren Saat ve Kenan Doğulu, Ankara’da mekân açıyor. Bis, haftanın her günü saat 17.00’den itibaren hizmet verecek. Mekan 4 Nisan'da hizmet vermeye başlayacak.

Gaziantep Yumurta Tavukçuluğu Üretim Tesisi için halk toplantısı 21 Nisan'da!

Gaziantep İli Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde Ena Hayvancılık Tarım Ve Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Yumurta Tavukçuluğu Üretim Tesisi projesi ile ilgili halkın tanıtım toplantısı 21 Nisan'da yapılacak.

Merzifon'daki tarihi Ulu Camii yenilenecek!

Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı Arif Gürkan, Merzifon Eskicami Mahallesi’nde mülkiyeti “Yozgadın Köse Yusuflu Camii Vakfı” adına kayıtlı olan tarihi Ulu Camii ve caminin yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konya Meram, Uluırmak, Ziya Barlas ve Fahrünnisa mahalleleri riskli alan ilan edildi!

Konya İli, Meram İlçesi, Uluırmak, Ziya Barlas ve Fahrünnisa mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen parseller, Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak kararlaştırıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ebru Öz kimdir?

Lal Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz kimdir? Lal Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Ebru Öz ve Lal Değerleme..

Ebru Öz: Gayrimenkul için yabancı yatırımcılar çok önemli!

MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda Türkiye'yi temsil eden 200 firmadan birisi olan Lal Gayrimenkul AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz, sektörün yükselişi için yabancı yatırımcıların büyük önem taşıdığını bildirdi.

Samsun'da Yumurta Tavukçuluğu üretimi için halk toplantısı düzenlenecek!

Haşinoğlu Yumurta İmalat Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından Samsun'da Yumurta Tavukçuluğu ile ilgili proje için 31 Mart 2015 günü saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Kenan Doğulu ve Beren Saat Ankara'da mekan açıyor!

Kenan Doğulu ve Beren Saat mimar Abdullah Burnaz ve işadamı Mehmet Mutlu ile Bidon Gıda adında bir şirket kurmuş ve Beren'in memleketi Ankara'da Bis adlı bir performans bar açmak için kolları sıvamıştı.

Kadıköy sahiline Ulu Cami mi inşa edilecek?

İstanbul’un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline altında kütüphanesi olan ‘Ulu Cami’ yapılması için düğmeye basıldı...

Ebru Ulu Haberi

Ebru Ulu

Ebru Ulu, 2006 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu.  2006-2007 yılları arasında UrasXDilekci’de çalıştı. 


2009 senesinde, İTÜ’de Mimari Tasarımda Bilişim bölümünde yüksek lisansını “İslami Geometrik Örüntü Türetimi Amaçlı Bir Biçim Grameri Modeli” başlıklı tezi ile tamamladı. 


Tez çalışmasında, çok kollu İslami geometrileri biçim grameri bağlamında inceleyip İslami örüntülerin farklı türevlerini üreten bir biçim grameri modeli önerdi. 2009’da tezi ile aynı başlıklı yazısı Generative Art Conference in Milan’da kabul edildi. 


2010 senesinde Onur Yüce Gün ve Burcu Arkut ile yazıdğı “Future Community in Istanbul: An Interpretation of Istanbul to Generate a New Urban Life” başlıklı bildirisi eCAADe Zürih’te sunuldu. Türkiye ve yurtdışında birçok atölye çalışmasına katılmış olup çalışma alanları üretken ve parametrik tasarım, geometrik örüntüler, scripting, biçim gramerleri ve 3 boyutlu modelleme üzerine...