19 / 04 / 2024

Edhem Pertev Yalısı

Edhem Pertev Yalısı

Hürriyet Gazetesi'nden Ceren Arseven'in haberine göre; Hangi yalıda ne yaşandı, hangisinin mimarisi en özgün, talihsiz günlerle anılan hangisi? ‘Boğaz Hakkında Her Şey’ kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç anlatıyor...

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı!

Etel ile Robert Baler’in sahibi olduğu Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı. Tarihi yalının fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Mica Ertegün, Ethem Pertev Yalısı’nın iç mimarlığını yapacak!

İç mimar Mica Ertegün, Kanlıca’da bulunan Ethem Pertev Yalısı’nın iç mimarlığını üstlendi. Ertegün, Boğaz'da hünerlerini sergileyecek.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı'nın zararı tespit edildi!

Kanlıca'da Ethem Pertev Yalısı'na çarpan kuru yük gemisinin yalıya verdiği zarar, bilirkişi tarafından 370 bin lira olarak tespit edildi.

Ethem Pertev Yalısı'nın tadilatı imara takıldı!

Sosyetenin ünlü isimlerinden Etel Baler'in oturduğu İstanbul Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı'na temmuz ayında kuru yük gemisi çarpmıştı. Etel Baler, yalının tadilatı hakkında "İmar izni çıkmadığı için henüz tadilata başlanmadı" dedi.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı 300 bin dolara onarılacak!

İstanbul Kanlıca'da "Süslü Yalı" olarak da bilinen Ethem Pertev Yalısı'na 21 Temmuz'da çarpan Sierra Leone bandıralı 'Majed and Randy' isimli kuru yük gemisine konan haciz kararı kaldırıldı.

2004 yılında Tahsin Bey Yalısı 22.2 trilyon liraya satılmış!

2004 yılında Erol Aksoy'dan TMSF'ye geçen Tahsin Bey Yalısı, yapılan açık artırma ile 22.2 trilyon liraya Haluk Dinçer'e satılmış. Sarıyer'de 6 bin 355 metrekarelik alana kurulu yalı, 157 bin adet altın parasına satılmış.

Rıza Sarraf'ın Kanlıca'da ki yalısına 80 bin TL ceza kesildi!

17-25 Aralık soruşturmasının kilit isimilerinden Rıza Sarraf'ın Kanlıca'da tarihi yalısına yaptırdığı kaçak kat, tünel ve iki yalıyı birleştiren asansör 80 bin lira para cezası kesildiği ortaya çıktı.

İşte dünyanın en pahalı yalısı!

İki hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim'in eşi, Katar kraliçesi Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri İstanbul’da Erbilgin Yalısı’nı beğendi. İşte Erbilgin Yalısı'nın içinden kareler...

2003 yılında Boğaz'ın en pahalı yalısı 60 milyon dolar!

2003 yılında ABD merkezli Century 21'in Türkiye temsilciliği, Boğaz'daki yalıları araştırıp fiyat biçmiş. Geçtiğimiz günlerde 100 milyon avroya satılan Burhanettin Efendi Yalısı'na 12 yıl önce 60 milyon dolar değer biçilmiş.

2003 yılında Naime Sultan Yalısı'nın kundaklandığı ortaya çıkmış!

13 Temmuz 2002 günü yanan ve yangından sonra elektrik kontağından yandığı yönünde bilirkişi raporu hazırlanan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı'nın 2003 yılında Kriminal Polis'in incelemeleri sonucu kundaklandığı ortaya çıkmış.

2002 yılında Naime Sultan Yalısı büyük hasar görmüş!

Sultan Abdülhamit'in kızı Naime Sultan için 1876 yılında inşa ettirilen ve 2002 yılında ilkokul olarak kullanılan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı, şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiş.

2001 yılında Mahmud Nedim Paşa Yalısı açık artırmayla satışa çıkarılmış!

2001 yılında Kızılay, mülkiyetinde bulunan Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarmış. Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle bir türlü onaramadığı yalıya 3.5 milyon dolar değer biçmiş.

Edhem Pertev Yalısı Haberi

Edhem Pertev Yalısı

Boğaz’ın yalısı da çok kavgası da… Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Aslı Üstünkaya ve Heves Ekinci (Üstünkaya’nın ayrıldığı eşinin annesi) arasındaki “benim yalım seninkini döver” kavgasıyla dikkatler yeniden Boğaziçi’ne yöneldi. Hangi yalıda ne yaşandı, hangisinin mimarisi en özgün, talihsiz günlerle anılan hangisi ve Osmanlı tarihinin en gizli aşk gecelerinden birisine hangisi ev sahipliği yaptı? ‘Boğaz Hakkında Her Şey’ kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç anlatıyor. 


Edib Efendi Yalısı

Harem ve selamlık olmak üzere iki bölümden ibaret. Özgün yanı bu bölümlerde, birbirine simetrik olan büyük taşlıklarla bunların üzerindeki oval sofalar. Yapım tarihi 1753. 


Kont Ostrorog Yalısı

Kandilli’de esrarengiz görünümlü bu yalının tarihi pek bilinmiyor. Kimine göre 140 kimine göre 190 yaşında. Bakanın bir daha baktığı farklı bir mimarisi var. Denizden bakıldığında birleştirilmiş iki yalı görüntüsünde. 


Hadi...