26 / 04 / 2024

edirne çanakkale yol çalışması

edirne çanakkale yol çalışması

Hürriyet Gazetesi gündem sayfası köşe yazarı Yalçın Bayer, bugün ki köşe yazısında Trakya projesine de yer verdi. Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'nin sorularına Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ne cevaplar verdi? Yalçın Bayer'in bugün ki köşe yazısın

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Çanakkale'deki gayrimenkullerde yüzde 50 fiyat artışı bekleniyor!

Yol ve köprü gibi ulaşım projelerinin hız kesmeden devam ettiği Çanakkale'deki gayrimenkullerde yüzde 50 değer artışı bekleniyor...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

Çanakkale, Marmara'yı Avrupa'ya bağlayan büyük yol aksı olacak!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında açıklamalar yaptı.

Çanakkale-İzmir yoluyla 40 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor!

Çanakkale-İzmir karayolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve yaklaşık 40 dakikada katedilebilen yol 5 dakikada tamamlanacak.

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Edirne-Kırklareli yolunda arazisi olana piyango vurdu!

Edirne ile Kırklareli arasında yapım çalışmaları devam eden yol nedeni 'Kamulaştırma' yapılan arazilerin sahiplerine piyango vurdu.

Kırklareli-Edirne yoluna tarlası isabet eden yaşadı!

2013 yılında inşaat çalışmalarının başladığı Kırklareli-Edirne arasında yapılan duble yol çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Duble yola tarlası isabet eden vatandaşlar ise yaşadı...

Çanakkale, sanayi sektörünün merkezi olacak!

Sanayi, turizm ve tarım alanlarda atılım gösteren Çanakkale'nin, köprüyle birlikte şehircilik anlamında da fazla yol alması öngörülüyor.Şehir köprüyle birlikte sanayi sektörünün merkezi olacak.

Aklım Fikrim Çanakkale projesi tanıtıldı!

Çanakkale'de bir akıllı şehir semineri ve iki ayrı ortak akıl çalıştayı gerçekleştirildi. "Aklım Fikrim Çanakkale" projesi raporu ve sonrası için oluşturulacak yol haritası tanıtıldı.

Çanakkale'de yeşil bina hızla yükseliyor!

Çanakkale'de bir buçuk yıl önce temeli atılan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezinin inşaatı devam ediyor. Yol seviyesine çıkan proje 47 Milyon TL yatırım bedeline sahip.

Edirne'de kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolunda çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına başladı.

Türbe üzerine düğün salonu yapılınca Edirne ayağa kalktı!

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

edirne çanakkale yol çalışması Haberi

edirne çanakkale yol çalışması

Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'a, Trakya ile ilgili üç soru yöneltti. İktidarın her fırsatta yapacağız dediği hızlı tren projesinin gerçekte ne aşamada, ancak mevcut altyapıya rağmen bir aşama kaydedilmeyen Edirne Havaalanı  yapımının ne durumda olduğu sorusunu yöneltirken, ayrıca Edirne - Çanakkale, Tekirdağ - Keşan- İpsala, Tekirdağ - Çanakkale yol yapım çalışmalarına da değindi. Geçtiğimiz haftalarda bu yol çalışmalarından dolayı yaşanan trafik kazaları ve Yeni muhacir kavşağında verilen can kaybına dikkat çekip bu konuda önlem alınmadığının altını çizdi. Değirmendereli'nin sorularına cevaben Bakan Elvan, hızlı tren projesinin AB kaynağı ile yapılacağını ancak hız sınırlaması konusunda anlaşılamadığından projenin gecikebileceğini kaydetti.


Edirne Havaalanı ve yol çalışmalarıyla ilgili olarak ise herhangi bir cevap vermeyen Bakan'la istişare sonrası Bakanlık...