23 / 04 / 2024

edirne hızlı tren

edirne hızlı tren

Edirne Valisi Özdemir, Edirne'deki hızlı tren projesinin devam ettiğini müjdeledi. TCDD Edirne Gar Müdürü Yıldırım 16 Mart'ta kontrollük ihalesinin yapıldığını ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi.

Edirne Hızlı Tren projesinde son durum!

Edirne Valisi Özdemir, Bakanı Arslan’ın ulaşım ve nakliyatla ilgili Trakya ve Edirne için çok önemli açıklamalarını hatırlattı, “Edirne olarak ‘Hızlı Tren’e hazır mıyız?” dedi.

Trakya'ya hızlı tren ne zaman yapılacak?

Hürriyet Gazetesi gündem sayfası köşe yazarı Yalçın Bayer, bugün ki köşe yazısında Trakya projesine de yer verdi. Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'nin sorularına Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ne cevaplar verdi? Yalçın Bayer'in bugün ki köşe yazısın

Hamdi Sedefçi: Hızlı tren Edirne ekonomisine çok şey katacak!

Hamdi Sedefçi: "Edirne, çalışan ve zenginlerin kenti olsun istiyorum. Burada yaşasınlar, sabah İstanbul'daki işlerine trenle gitsinler, akşam, hafta sonu parayı Edirne'de harcasınlar, Edirne'de bu şans var."

Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren hattını kesintisiz hale getirme çalışmalarımız da etap etap devam ediyor." dedi...

Edirne'ye hızlı tren geliyor! Edirne İstanbul arası 75 dakikaya iniyor!

Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne'ye hızlı tren geliyor. 2018 ilk aylarında kazmayı vuruyoruz" dedi. 

Edirne-Kars Hızlı Tren projesine Çin finansmanı!

Edirne-Kars Hızlı Tren yatırımına ilişkin bir anlaşma gündeme geldi. Çin ile Türkiye arasında büyüklüğü 30 milyar doları bulacak bu projeye yönelik finansman anlaşmasının imzalanacağı belirtildi.

Hızlı Tren Projesi Avrupa'ya açılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hızlı Tren Projesi'nin Edirne'ye kadar akabinde de Avrupa'ya gitmesini planladığını söyledi.

Yüksek hızlı tren hangi illerden geçecek?

Türkiye’nin, Avrupa’nın 6’ncı, dünyanın 8’inci Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmecisi konumuna geldiğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Edirne’den Kars'a kadar YHT ile ulaşım hedeflediklerini söyledi. İşte o iller ve projeler...

Edirne Hızlı Tren projesinde son durum!

Edirne Valisi Özdemir, Bakanı Arslan’ın ulaşım ve nakliyatla ilgili Trakya ve Edirne için çok önemli açıklamalarını hatırlattı, “Edirne olarak ‘Hızlı Tren’e hazır mıyız?” dedi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

Edirne hızlı tren projesiyle çağ atlayacak!

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, hızlı tren projesinin kent için önemine vurgu yaparak, "Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum" dedi.

İstanbul-Selanik hızlı tren çalışmaları bu yıl başlayacak!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: İstanbul'dan Edirne'ye kadar yüksek hızlı tren yapımını bu yıl başlatacağız. Yunanistan tarafı da çalışmaları başlatırsa birkaç yıla proje tamamlanır.

Çin, Türkiye'deki hızlı tren projesi için talip oldu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde Çin Devlet Başkanı, Edirne-Kars hızlı tren hattı, Antalya-İzmir hızlı tren ve otoyol projeleriyle ilgilendiklerini söylediler" dedi.

Edirne Hızlı Tren Projesi'nin ÇED toplantısı yapıldı!

Edirne’de, İstanbul Halkalı ile Edirne-Kapıkule arasındaki 229 kilometrelik rotada sefer yapacak Hızlı Tren Projesi’yle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında toplantı gerçekleşti.

Yüksek hızlı tren sınıra gidiyor!

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul'u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule'ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

İstanbul'dan Bulgaristan'a yüksek hızlı tren!

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

edirne hızlı tren Haberi

edirne hızlı tren

Edirne Valisi Günay Özdemir, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşma yaptı. Özdemir, Halkalı-Kapıkule arasına yapılması planlanan hızlı tren projesiyle ilgili bazı basın organlarında, "İptal edildi" şeklinde haberler çıktığını ancak bunun doğru olmadığını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Özdemir, Edirne'deki hızlı tren projesinin devam ettiğini müjdeledi. 

TCDD Edirne Gar Müdürü Hakan Yıldırım da hızlı tren projesi ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım 16 Mart'ta kontrollük ihalesinin yapıldığını ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi.

Yıldırım, Eylül ayında da hızlı trenin yapımı için ihaleye çıkacağını söyledi. Yıldırım sözlerine şu şekilde ifade etti; "Şu anda istimlak çalışmaları devam ediyor. Parkurda 148,5 kilometrelik bölümde, iki etap halinde yapılacak. 57 köy ve 4 bin 147 parsel bulunmaktadır. 57 köyden 49 köyün genel müdürlük...