25 / 04 / 2024

edirne milletvekili kemal değirmendereli

edirne milletvekili kemal değirmendereli

Hürriyet Gazetesi gündem sayfası köşe yazarı Yalçın Bayer, bugün ki köşe yazısında Trakya projesine de yer verdi. Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'nin sorularına Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ne cevaplar verdi? Yalçın Bayer'in bugün ki köşe yazısın

Ucuz gıda mümkün olacak mı? AK Partili isim açıkladı

Ukrayna’daki 20 milyon tondan fazla tahılın dünyaya dağılmasına ön ayak olarak az gelişmiş ülkeleri açlıktan kurtarmayı hedefleyen Türkiye’nin tahılda artan rekoltesi yüz güldürdü. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Vatandaşımız daha ucuz gıdaya ulaşacak” ifadelerini kullanırken açıklamalard

Edirne Keşan'daki TOKi konutlarının akıbeti TBMM'de!

Edirne'nin Keşan ilçesinde inşa edilen TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Edirne Keşan'daki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesindeki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Faizsiz konut şirketlerindeki son durum mecliste!

Faizsiz ev satın alma sistemi olarak işleyen tasarruf finansman şirketleri meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi sundu. 

Bill Gates'in Trakya'dan arazi topladığı iddialarına Bakanlık'tan yanıt!

Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı haberleri gündemde bomba etkisi yarattı. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuyu Meclis gündeminde konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Okan Gaytancıoğlu'nun konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Okan Gaytancıoğlu’ndan imar barışı eleştirisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yönelik imar barışından 25 milyar para toplandığını söylemişti. CHP’li Gaytancıoğlu, Bakan Kurum’un yanıtı hakkında değerlendirmede bulundu.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros liman projesine tepki! 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, "Saros Körfezi'nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, Saros Körfezine yapılması planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi'ne tepki gösterdi...

Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu otoyol açılışına davet etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştireceği Koyundere- Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..

Edirne'ye Gıda İhtisas OSB kurulacak!

AK Parti Edirne Milletvekili ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Fatma Aksal, Edirne'nin Keşan ilçesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (OSB) kurulması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine meclis gündeminde konu oldu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Edirne Kanalı projesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Bakanlığın Trakya bölgesine yönelik projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çiçek, Edirne Kanalı projesinin hangi aşamada olduğunu da sordu..

edirne milletvekili kemal değirmendereli Haberi

edirne milletvekili kemal değirmendereli

Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'a, Trakya ile ilgili üç soru yöneltti. İktidarın her fırsatta yapacağız dediği hızlı tren projesinin gerçekte ne aşamada, ancak mevcut altyapıya rağmen bir aşama kaydedilmeyen Edirne Havaalanı  yapımının ne durumda olduğu sorusunu yöneltirken, ayrıca Edirne - Çanakkale, Tekirdağ - Keşan- İpsala, Tekirdağ - Çanakkale yol yapım çalışmalarına da değindi. Geçtiğimiz haftalarda bu yol çalışmalarından dolayı yaşanan trafik kazaları ve Yeni muhacir kavşağında verilen can kaybına dikkat çekip bu konuda önlem alınmadığının altını çizdi. Değirmendereli'nin sorularına cevaben Bakan Elvan, hızlı tren projesinin AB kaynağı ile yapılacağını ancak hız sınırlaması konusunda anlaşılamadığından projenin gecikebileceğini kaydetti.


Edirne Havaalanı ve yol çalışmalarıyla ilgili olarak ise herhangi bir cevap vermeyen Bakan'la istişare sonrası Bakanlık...