19 / 04 / 2024

edirne tunca köprüsü onarım

edirne tunca köprüsü onarım

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesini kalkındıracak!

Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracak" ifadesini kullandı.

3. Boğaz Köprüsü, İstanbul trafiğini rahatlatacak!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Tunca Bengin bugünkü yazısında 3. Boğaz Köprüsü’nün İstanbul trafiğini rahatlatacağını kaleme aldı. İşte Tunca Bengin'in o yazısı...

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Edirne Tunca Köprüsü restorasyonu tamamlandı!

' Defterdar Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ' olan ve halk arasında Tunca Köprüsü diye bilinen köprünün yapımına 1608 yılında başlandı.

Tunca Köprüsü'ne 600 bin TL'lik aydınlatma!

Edirne'de tarihi Tunca Köprüsü, Edirne Valiliği tarafından 600 bin lira harcanarak aydınlatıldı. Açılış için mehteranlı ve havai fişekli program düzenlendi.

Tunca Köprüsü'nün aydınlatması tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü törenle aydınlatıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, köprünün aydınlatmasının ilk kez 1910 yılında yapıldığını, daha sonra ise geceleri karanlıkta kaldığını söyledi.

edirne tunca köprüsü onarım Haberi

edirne tunca köprüsü onarım

Edirne'deki tarihi Meriç ve Tunca köprülerinin zaman içinde hasar gören zemin taşları onarılacak. Edirne Valisi Günay Özdemir konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprülerdeki çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

Köprülerin üst zemin taşlarının bazılarında deformeler olduğunu belirten Özdemir, "Meriç ve Tunca köprülerinde karayolları ekiplerimiz inceleme çalışması yaptı. Köprü üzerinde bozulan yerler tespit edildi. Hasar gören taşlar karayolları tarafından onarılacak ve köprülerde yaşanan sorunlar giderilecek." diye konuştu.

Köprüler en son 2007 yılında restoreden geçmişti.

Sultan Abdülmecit tarafından 1842-1847 yılları arasında yaptırılan tarihi Meriç  Köprüsü, 263 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde, 13 ayak ve 11 kemerden meydana geliyor.

Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından 1608-1615 yılları arasında hayata geçirilen Tunca Köprüsü ise 11 ayak üzerine 10 kemerden meydana...