25 / 04 / 2024

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi.

Edirne Makedon Kulesi'nin tadilat çalışmaları ne zaman bitecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, temizlik çalışması yapılan Makedon Kulesi ve tadilat çalışmaları devam eden Sokullu Hamamı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Edirne'de hafriyattan çıkan tarihi eser müzeye teslim edildi!

Edirne'de bir müteahhit, hafriyatlar sırasında bulduğu Osmanlı dönemine ait tarihi eserleri müzeye teslim etti. Şahin: "Herkesi tarihi eserleri hem korumaya hem de buluntuları müzeye intikal ettirme noktasında duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Uzunköprü UNESCO Listesine girdi!

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Edirne'de araziler 3 yıl içinde değerlenecek!

Türkiye Muhtarlar Derneği Edirne Şube Başkanlığı "Dayanışma yemeği" düzenledi. Yemekte, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin 3 yıl içinde tüm çehresinin değişeceğini söyleyerek, "Arazisi olanlar sakın arazilerini satmasınlar'' dedi.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Edirne Saksağan köyündeki camiye 70 yıl sonra minare yapıldı!

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Lalapaşa ilçesi Saksağan köyünü ziyaretinde vatandaşların isteği üzerine verdiği talimatla köy camisine 70 sene sonra minare inşa edilmesi köylüleri memnun etti.

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Edirne Kanalı projesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Bakanlığın Trakya bölgesine yönelik projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çiçek, Edirne Kanalı projesinin hangi aşamada olduğunu da sordu..

Edirne'ye hızlı trende ihale sürecine girildi!

Edirne Valisi Özdemir, Edirne'deki hızlı tren projesinin devam ettiğini müjdeledi. TCDD Edirne Gar Müdürü Yıldırım 16 Mart'ta kontrollük ihalesinin yapıldığını ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi.

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Selimiye Camisi Meydan projesine destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan oluşan Edirne heyeti "Selimiye Camisi Meydan" projesi hakkında Ankara'da görüşmelerde bulundu.

Edirne-İstanbul arası hızlı trenle 1 saatten az olacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne-İstanbul arası yolculukların 1 saatten az bir süreye ineceğini belirtti. Projenin 3 yıl sonra hizmete başlayacağını söyleyen Özdemir, hızlı tren ihalesinin bu sene içerisinde yapılacağını söyledi.

Selimiye Camii çevre projesine bakanlıktan destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Selimiye Camii çevre projesinin bakanlık tarafından destekleneceğini söyledi. Vali Özdemir, projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün kaynak konusunda destek olacağını belirtti.

Edirne Hızlı Tren projesinde son durum!

Edirne Valisi Özdemir, Bakanı Arslan’ın ulaşım ve nakliyatla ilgili Trakya ve Edirne için çok önemli açıklamalarını hatırlattı, “Edirne olarak ‘Hızlı Tren’e hazır mıyız?” dedi.

Yalçın Akdoğan Edirne'deki restorasyon projelerini anlattı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli açılışlar için Edirne'de olduğunu söyledi. Akdoğan, Edirne'deki restorasyon projelerinin son durumunu anlattı.

Edirne Selimiye Camii'nin restorasyonu ne kadar sürecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin simgesi ve Türk İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi'nin restorasyonunun 4-5 yıl sürebileceğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Haberi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin

3. Mimari ve Kentsel Restorasyon Bienali, ’Kültüler ve Doğal Mirasın Bir Parçası Olarak Peyzaj’ konulu panel Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Sinan salonunda gerçekleştirildi.

Panele Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi(TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, TÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven, Yunanistan ve Bulgaristan üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasında Edirne’nin tarih ve medeniyetlerin buluştuğu ender şehirlerden biri olduğunu ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Balkanların ve medeniyetlerin başkenti olan Edirne, yüzyıllar boyunca her daim önemini korumuştur. Medeniyetler her zaman nehir kenarlarına kurulmuş ve Edirne’de 3 nehrin buluştuğu bir noktadadır. Bizler suyla başlayan, gelişen, sudan mahrum kalınca da hayatı sona eren canlılarız. Su iyiliktir, medeniyettir. Su medeniyetler içinde belirleyicidir. Yerleşim...