24 / 04 / 2024

Edirnekapı

Edirnekapı

1975 yılında Edirnekapı Ekmek Fabrikası parasızlık yüzünden bir türlü tamamlanamıyormuş. fabrika inşaatı hakkında bilgi alan Başkan İsvan, ''Gerekli parayı temin edebilirsek fabrikayı iki yılda işler hale getirebiliriz'' demiş.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

18. Koçtaş mağazası açıldı, hedef 2008'de 22 mağaza

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yıl sonuna kadar İzmir, İstanbul ve diğer illerde 4 Koçtaş mağazası daha açacak.

Bakırköy Gençlik Evi projesine ödül!

Umut Çocukları Derneği'nin Bakırköy Gençlik Evi projesine 10 bin dolarlık (30 bin TL) mansiyon ödülü verildi

Metrobüse 6 adet yeni hat eklenecek

Trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirilen metrobüse yeni hatlar eklenmesi gündemde

Ulaşımda metrobüsle AB´ye örnek olduk!

İtfaiye, zabıta ve İETT personeliyle bayramlaşan Başkan Kadir Topbaş, "Metrobüs artık AB´nin de gündemine girdi, hatta tavsiye edilir hale geldi" dedi

Vezneciler-Sultangazi Raylı sistem hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Vezneciler-Edirnekapı-Eyüpsultan-Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı sistem hattı Projesine ilişkin 26.10.2020 tasdik tarihli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul'da mezar yerleri doldu, fırsatçılar harekete geçti!

Türkiye'nin birçok ünlü isminin de defnedildiği Karacaahmet, Zincirlikuyu, Aşiyan, Edirnekapı'daki mezar yerleri doldu. Doluluk sonrası fırsatçılar harekete geçti. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 17 metrekarelik alanı olan bir kişi burayı 2 milyon liraya satışa çıkardı.

Vezneciler-Habibler Metro Hattı'nın projesi tamam!

AKP'nin Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Köken: "Eyüpsultan'ın ulaşım sorunu, yapılan büyük yatırımlarla önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde çözülecek. Vezneciler-Habibler Metro Hattı Edirnekapı'dan Eyüp'e inecek, Eyüp'ten Topçular'a çıkacak, oradan devam edecek" dedi...

Vezneciler-Sultangazi metrosu imar planı askıda!

Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Vezneciler-Sultangazi metro hattı imar planı askıda!

Fatih İlçesi'nden geçecek Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Hadımköy'e 30 bin metrekarelik ekmek fabrikası geliyor!

1978'de Edirnekapı'da faaliyete başlayan fabrikanın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, 30 bin metrekarelik alan üzerinde modern bir ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu'nun çalışmaları başladı!

Veznecilerden 3’üncü Havalimanına kadar gidecek bir metro çalışması yaptıklarını söyleyen Başkan Topbaş, "Metronun itfaiyede ve Çarşamba'da istasyonu olacak. Hırka-i Şerif ve Çarşamba’nın yolcularını alacak bir istasyon olacak. Ayvansaray’a inecek, Edirnekapı’ya çıkacak, Eyüp’ten geçip gidecek" dedi

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Nuri Killigil Paşa'nın mezarı onarıldı!

I. Dünya Savaşı'nın sonlarında Kafkas İslam Ordusu'yla Azerbaycan'ı Rus ve Ermeni işgalinden kurtarma harekatı başlatan Nuri Killigil Paşa'nın Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı onarıldı.

Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattında altgeçit inşaatı başladı!

Yolcu aktarma ve alt geçit tüneli inşaatı nedeniyle Karadeniz Mahallesi ile Mescid-i Selam durakları arasındaki tramvay seferleri, 20 Ağustos saat 23.00'ten itibaren 11 saat yapılamayacak. Bu sürede yolcular İETT otobüsleriyle taşınacak.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erdoğan Daldal vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1961 mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Erdoğan Daldal hayatını kaybetti. Erdoğan Daldal'ın cenazesi 17 Temmuz Pazar günü Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

Edirnekapı Haberi

Edirnekapı



PARA BULUNURSA EKMEK FABRİKASI 2 YILDA BİTECEK


  Edirnekapı Ekmek Fabrikası yıllardan beri parasızlık yüzünden bir türlü tamamlanamamaktadır. İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, halen ikinci kısım inşaatı süren fabrikadaki çalışmaları incelemiş ve ''Gerekli parayı temin edebilirsek fabrikayı iki yılda işler hale getirebiliriz'' demiştir. Fotoğrafta İsvan, hizmete girince günde 450 bin ekmek üretecek fabrika inşaatı hakkında bilgi alırken görülmektedir.


Milliyet Gazetesi 19 Haziran 1975   



Abdullah Kutalmış...