19 / 04 / 2024

Efes Artemis Tapınağı nerede

Efes Artemis Tapınağı nerede

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

NASA Ay'da arazi arayışına girdi!

NASA, Ay'da Artemis adını verdiği bir üs inşası için arazi arayışına girdi.

Anadolu Efes'in Lüleburgaz’daki fabrikası 60 milyon TL'ye satıldı!

Anadolu Efes'in Lüleburgaz’daki fabrikasının bulunduğu sanayi parseli ve çevresindeki tarım parsellerinden oluşan taşınmazların KDV hariç toplam 60 milyon TL bedelle Toybox Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasına satılmasına karar verildi.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nata Holding'ten Merter'deki Efes arsasına 2 milyarlık proje!

daha önce İstanbul'da Tem Point projesini inşa eden Ankara merkezli Nata Holding, Merter'deki Efes arsasında 2 milyar TL'lik proje inşa edecek.

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

Anadolu Efes'in Merter fabrikası taşınıyor!

Anadolu Efes, İstanbul Merter’de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs'ta durduracağını açıkladı. Merter'deki fabrikada üretimin durdurulmasına, anılan tesisin zaman içinde şehir içinde kalması gerekçe gösterildi.

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Selçuk Efes Meslek Yüksekokulu açıldı!

Efes Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Öğretim yılına dün düzenlenen törenle başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, "2023 hedefimiz Efes Kültür Üniversitesi'ni kurmak" dedi.

Efes Artemis Tapınağı nerede Haberi

Efes Artemis Tapınağı nerede

Dünyanın 7 Harikası’nı derleyen Sidon’lu Antipader, Artemis Tapınağı’nı gördüğünde şöyle demiş: “Artemis’in bulutlar üzerine kurulmuş evini gördüğümde diğer tüm harikalar parlaklıklarını kaybetti ve dedim ki: İşte! Olimpus’un dışında, Güneş hiç bu kadar büyük bir şeye bakmadı.” 


Bataklık harikası

Oysa bugün bu ihtişamdan eser yok. İzmir’in Selçuk ilçesinde ‘Dünyanın 7 Harikası’ arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Artemis Tapınağı, bataklık içinde ve terk edilmiş vaziyette. Dünya harikasından çok bir çöplüğü andırıyor. Turizmin yoğun olduğu yıllarda Efes’i ziyarete gelen iki milyonu aşkın ziyaretçinin önemli bir kısmının gezdiği tapınak, bugün girişine konan paslanmış bir tanıtım panosu dışında bir turizm alanı görünümünde bile değil. Çevre düzenlemesi, gezi güzergahının olmadığı tapınak kaderine terk edilmiş boş bir tarlayı andırıyor. Yağmur suları kazı çukurlarını...