29 / 03 / 2024

Ege İhracatçı Birlikleri ihracat rakamı

Ege İhracatçı Birlikleri ihracat rakamı

2013 yılında 12.1 milyar dolar ihracat yapan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2014 yılında 210 ülkeye 12 milyar 236 milyon 280 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2013 yılında 1.2 milyar dolar ihracat yapılan Almanya'ya için hedef yükseltildi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri 7 Milyar 500 milyon dolarlık ihracat yaptı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk sekiz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla, ihracatını yüzde 4.6 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda yaklaşık 7 milyar 500 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

Üretim ve ihracatında dünya lideri olduğumuz ürünlerden 1,1 milyar dolar gelir elde ettik!

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan verilere göre kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı ihracatı bir sezonda yüzde 5 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi.

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İİB bu yılın ilk dört ayında ne kadar ihracat gerçekleştirdi?

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2023’ün ilk dört ayında bünyesinde yer alan 7 ihracatçı birliği ile yaklaşık 3 milyar 600 milyon dolarlık ihracat yaptı. İİB, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 14,8 artış olduğunu paylaştı.

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

İş arayanlar dikkat! Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Personel Alımı yapıyor! İşte başvuru şartları…

İş arayanlar bu haberi kaçırmayın. Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine sözlü sınavla 18 Uzman Yardımcısı alınacağı ifade edildi. İşte detaylar…

Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı.

İstanbul ihracatçıları 2020'ye yüzde 9,5'lik ihracat artışıyla başladı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yeni yılın ilk ayında bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 655 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

GAİB üyelerinden 8,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi!

Yılın 11 ayında 192 ülkeye ihracat yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi iş adamları, ülke ekonomisine 8 milyar 185 milyon 705 bin dolarlık döviz girdisi sağladı.

Ürdün’den Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

Ürdün ekonomi yönetimi Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri başkanları ile yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Bölgede, Türkiye'den bekledikleri yatırımı alamadıkları söylendi.

ODE Yalıtım'a ihracat ödülü!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım, İklimlendirme Sanayi İhracatçı Birlikleri’nden ihracat ödülü kazandı.

Ege İhracatçı Birlikleri ihracat rakamı Haberi

Ege İhracatçı Birlikleri ihracat rakamı


2013 yılında 12.1 milyar dolar ihracat yapan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2014 yılında 210 ülkeye 12 milyar 236 milyon 280 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2013 yılında 1.2 milyar dolar ihracat yapılan Almanya'ya için hedef yükseltildi. Almanya'ya 2014 yılında yüzde 10.3'lük artışla 1.3 milyar dolarlık dışsatım gerçekleşti. ABD'ye ihracat ise yüzde 4'lük ihracat artışıyla 949 milyon dolara yükseldi. 


Çin düşüşte

İngiltere'ye ihracat ise yüzde 7 artışla 831 milyon dolara çıktı ve en fazla ihracat yapılan üçüncü ülke oldu. Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise en fazla ihracat artışı Polonya'ya oldu. Polonya'ya yüzde 44'lük artışla 147 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Romanya'ya ihracat rakamı ise 177 milyon dolara ulaştı.

Egeli ihracatçıları Avrupa'da en fazla ihracat artışı sağladığı üçüncü ülke ise yüzde 25 ile Çek Cumhuriyeti oldu....