19 / 04 / 2024

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü yurt binası

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü yurt binası

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi!

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunu tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. 

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Doğa temelli şehircilik yaklaşımının şehirlere hangi faydaları var?

Doğa temelli şehircilik yaklaşımı nedir? Doğa temelli şehirciliğin faydaları neler? Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Adnan Kaplan anlattı...

Tarım alanlarına bina yapılırsa depremde bina altında kalınır!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, İzmir'de özellikle son zamanlarda hayatın bir parçası haline gelen depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

Çeşme Projesi 'emlak projesi' mi?

Çeşme Projesi'ni Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Dr. Engin Önen anlattı. Önen, projenin bir emlak projesi olduğunu belirtti.

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Kirada oturan üniversite öğrencileri çözüm bekliyor!

Koronavirüs sürecinde özellikle kirada oturan üniversite öğrencileri için çözüm üretilmediğini savunan Emek Gençliği İzmir İl Yöneticisi ve Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Emre Gökmen, kiraların üniversitelilerden faizli istendiğini söyledi.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ege Üniversitesi Millet Bahçesi ile ilgili 9 soru!

Ege Üniversitesi yerleşkesinde yapılacağı açıklanan millet bahçesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ege Üniversitesi Hastanesi yerinde yenilenecek!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, "Hastanemizin yerinde yenilenmesi ve merkez ameliyathanemizin açılması amacıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütçe ayrıldı." dedi.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü yurt binası Haberi

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü yurt binası

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına, Ege Üniversitesi  Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası tahsis edildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en köklü ve en donanımlı tıp fakültesi hastanelerinden biri olan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin koronavirüs salgını ile ilgili önemli bir misyonu üstlendiğini ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür eden Budak, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz sağlık çalışanları takdire şayan bir mücadele örneği göstererek cansiparane görev yapıyorlar. İçinde bulunduğumuz Kovid-19 salgını dolayısı ile öğrenci köyümüzün 3 bloğunda toplam 285 yatağı çalışanlarımızın ikametine tahsis ettik. Çalışanlarımızın bütün ihtiyaçları üniversitemiz tarafından karşılanacak. Bu zorlu mücadelede canını dişine takarak, üstün gayret ve fedakarlıkla...