28 / 03 / 2024

Eğriçay Köprüsü

Eğriçay Köprüsü

Adıyaman’ın batı ile bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi. 2014 yılının Mart ayında başlayan köprü, Aralık ayı sonunda açılacak.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan 18 ay önce tamamlandı!

2023 metrelik orta açıklığıyla 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu, öngörülenden 18 ay önce tamamlandı ve hizmete sunuldu. Böylece iki kıta birbirine bağlandı.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları 143 metre yüksekliğe ulaştı! 

Çanakkale Boğazı’nda yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 318'er metre olacak iki ayağın 15. blokları yerleştirilerek 143 metre yüksekliğe ulaşıldı. 1915 Çanakkale köprüsünün uzunluğu 3 bin 563 metre olacak...

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Ordu Cevizdere Köprüsü 3-4 ay içinde yeniden yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ünye'de yıkılan Cevizdere Köprüsü'yle ilgili "Hedefimiz bu köprüyü 3-4 ay içinde bitirmek." dedi...

Antakya Esentepe-Altınçay Köprüsü açıldı!

Kente yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam eden Antalya Belediyesi bu kapsamda hayata geçirdiği Esentepe-Altınçay Köprüsü'nü de hizmete açtı.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Eğriçay Köprüsü Haberi

Eğriçay Köprüsü

Adıyaman’ın batı ile bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi.


Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı devam eden Eğriçay köprüsünde çalışmalarında önemli bir mesafe kat edildi. 2014 yılının Mart ayında başlayan köprünün Aralık ayının sonunda trafiğe açılacağı bildirildi.

Sümerevler mahallesindeki Karaali Durağı’nın bulunduğu bölgeye yapılan ve Adıyaman’ın batıyla bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü konumundaki Eğriçay Köprüsü, şehir ulaşımında önemli bir ulaşım kolaylığı sağlayacak.


Yetkililerden alınan bilgiye göre, köprünün net açıklığının 100 metre, yerden yüksekliğinin 16 metre, genişliğinin ise 22 metre olduğu ve iki gidiş iki geliş olmak üzere 4 şeritten ibaret olduğu öğrenildi.


Hürriyet Yerel





Bu haber Adıyaman Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı:





Adıyaman’ın batıyla bağlantısını sağlayacak olan ikinci köprü olan Eğriçay Köprüsü’nün yapım çalışmalarında sona gelindi.


Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı devam eden...