29 / 03 / 2024

ekim ayı konut satış rakamları 2017

ekim ayı konut satış rakamları 2017

2017'nın Ekim ayında Türkiye genelinde 122 bin 882 adet konut satıldı. 216'nın aynı döneminde satılan konut sayısının yüzde 5,7 altında kalıyor. Geçen yıl ekim ayında 130 bin 274 konut satılmıştı.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor! Vatandaştan talep yağıyor...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ilde 462 arsayı açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor. Vatandaştan talep yağıyor...

TOKİ'den Ekim ayına özel bomba kampanya! Ankara, Rize Kırşehir: 2 bin 500 TL aylık taksit, 1+1, 2+1, 3+1 fiyata ucuz ev!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ekim ayına bomba gibi girdi. Ucuz fiyata ev arayanlar için düğmeye bastı. Bu kapsamda Ankara, Rize ve Kırşehir'de konut satışı yapacak.

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ekim ayında yüzde 19,5 arttı!

ABD'nin ekim ayı ulusal konut endeksi sonuç verileri S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ekim 2021’de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 19.1 arttı.

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine artış gösterdi.

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayının son haftası ne oldu?

Kamu kurumlarının faiz kararı sonrasında konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. Peki, Ekim ayının son günlerinde konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte detaylar...

Konut Fiyat Endeksi Ekim ayında yüzde 2,2 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ekim 2020 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi, Ekim ayında aylık yüzde 2,2, yıllık yüzde 29,2 artışla 149,9 seviyesine ulaştı.

Şanlıurfa'da Ekim ayında 2 bin 644 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yayınlanan verilere göre; 2020 yılı Ekim ayı içerisinde Şanlıurfa’da 2 bin 644 konut satıldı.

Türkiye'de 2020 Ekim ayında 119 bin 574 konut satıldı!

Türkiye'de 2020 Ekim ayında 119 bin 574 konut satıldı. Yaşanan tüm negatif gelişmelere rağmen TÜİK konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları ocak-ekim dönemini kapsayan 9 aylık süreçte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27,0 arttı.

ABD'de konut başlangıçları ekim ayında yüzde 4,9 yükseldi!

ABD'de konut başlangıçları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 yükselerek 1 milyon 530 bine ulaştı, inşaat izinleri ise 1 milyon 545 bin seviyesinde yaşandı.

Yabancıya konut satışı Ekim ayında yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ekim ayında yabancıya konut satışı yüzde 23,1 arttı. Açıklanan verilere göre yabancıların konut alımında tercih ettiği bölgeler İstanbul ve Antalya oldu.

ekim ayı konut satış rakamları 2017 Haberi

ekim ayı konut satış rakamları 2017

Türkiye istatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçen hafta yayınladığı verilere göre, ekim ayında Türkiye genelinde 122 bin 882 adet konut satıldı. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde satılan konut sayısının yüzde 5,7 altında kalıyor. Geçen yıl ekim ayında 130 bin 274 konut satılmıştı.

Konut satışları önceki aylarda genelde geçen yılki seviyesinin üzerindeydi. Şubat ayındaki yüzde 0,2’lik küçük düşüşü saymazsak, sadece haziran ayında yüzde 8,1 gibi ciddi bir düşüş olmuştu. Ancak o düşüş de büyük ölçüde geçen yıl temmuz ayına denk gelen Ramazan Bayramı tatilinin bu yıl haziran ayma kaymasının getirdiği olumsuz baz etkisinin ürünüydü.

HARÇ DOPİNGİ SONA ERDİ

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Temmuz ve eylül aylarında ise konut satışlarında çok büyük artışlar yaşanmıştı. Temmuz ayındaki yüzde 42,4’lük artış geçen yıl bu ayda...