25 / 04 / 2024

ekonomi bakanı Nihat Zeybekci

ekonomi bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi, Türkiye'nin makro veya mikro ekonomik dengeleriyle bağdaşmayan bir karardır.

Moody's’in aldığı kararlar Türkiye ekonomisiyle örtüşmüyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Moody's’in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir" dedi.

Nihat Zeybekci: Türk Akımı devam edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı projesi için, "Türk Akımı projesinin devam etmesi için siyasi bir karar alındı" diye konuştu. Nükleer santral projesinin de ilerlemesi yönünde karşılıklı niyet belirtildi.

Konut faizleri yüzde 1'in altına düşerse piyasalar hareketlenir!

Türkiye'de faizlerin düşmesinin önemine işaret eden Bezci, "Özellikle konut faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesi lazım ki piyasalar hareketlensin, iç piyasalar şu anda biraz durgun vaziyette, faiz düşerse piyasalar hareketlenir." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de yatırımlar çok daha cazip bir hale gelecek!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "İstikrarsızlık endişesi ile ertelenen yatırım ve tüketim kararlarının da devreye girmesi ile büyümemiz hız kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışı ihracat oluyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci gayrimenkul sektörüne müjdeyi verdi. Zeybekci, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için çalıştıklarını söyledi.

İnşaat, gayrimenkul, konut sektörü tabiatın kuralıdır!

Zeybekci, hükümetin inşaat sektörüne verdiği desteğe dikkati çekerek, yabancıya konut satışının bir ihracat olduğunu dile getirdi. Zeybekçi, "İnşaat, gayrimenkul, konut sektörü tabiatın kuralıdır" dedi.

Yabancıya konut satışında yüksek potansiyel var!

Zeybekci, yabancıya 1923'ten 2012'ye kadar yaklaşık 70-80 bin civarında konut satışı gerçekleştirildiğini belirterek, aslında bu kişilere yabancı değil "Yeni Türkiyeli" denilmesi gerektiğini anlattı.

Nihat Zeybekçi: İzmir'in duran ve geciken projesi yok!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Cumhuriyetimizin 100. yılında hedeflerinin de çok daha üzerinde bir performansla İzmir 2023'ü karşılayacaktır. Geri kalan, duran geciken bir projesi yok İzmir'in" dedi.

Nihat Zeybekci: Kur balonu 1 haftaya ortadan kalkacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kur, enflasyon ve faizin üzerinde bir balon oluştu. İnşallah bunun da önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içinde kendiliğinden ortadan kalktığını göreceğiz" dedi.

Nihat Zeybekçi: Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutmasını bekliyorum!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Merkez Bankası'nın bu ayki toplantısında faizleri sabit bırakmasını beklediğini söyledi.

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Yabancılara konutlar yüzde 25 fiyat farkıyla satılıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yabancıya konut satan şirketlerin ihracatçı desteği alacağını belirtirken, sektör başka bir soruna dikkat çekti. Zeybekci, ''Aynı konut için yabancıya yüzde 25’e varan farklı fiyat sunuluyor'' dedi.

Nihat Zeybekci: Müteahhitlerin elinden tutacağız!

Nihat Zeybekci, "Köprü inşaatının İngiliz müteahhitlere verilmesi. Biz de hükümet olarak müteahhitlerin elinden tutacağız, tüm dünyadaki projeleri tek tek kovalayacağız." dedi.

Hedefimiz dünyada 10 büyük ekonomiden biri olmak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Dünyada ilk 10 büyük ekonomiden biri olmak hedefimiz " dedi. Zeybekci, ekonomiye ilişkin açıklama yaparak ''Türkiye ekonomide hızlı büyümeler kaydetti'' dedi.

Nihat Zeybekci: ABD’nin çelik vergisine anında misilleme yaparız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin gündeminde olan çelik ithalatına ek vergi konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci “Böyle bir şey olursa da karşılığını mutlaka veririz” dedi.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Nihat Zeybekçi 'emlak vergisi muafiyeti' sorusunu yanıtladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi

Nihat Zeybekci Tataristan'da Türk fabrikalarını açacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan'da açılacak Türk fabrikalarının açılışını gerçekleştirmek için Kazan'a geldi.

Nihat Zeybekci'den Türkiye Varlık Fonu açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye Varlık Fonu kurulmasına dair teklif, 'İtibarımız var, uluslararası arenada kredibilitemiz var' teklifidir." diye konuştu.

Nihat Zeybekci: Askeri tesisler yeşil alan olmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ankara’daki askeri alanların tamamı yeşil alanla ilgili. İstanbul ve Ankara’daki bu alanların yeşil alan olarak kazandırılması lazım” dedi.

Nihat Zeybekci: Türk Akımı devam edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı projesi için, "Türk Akımı projesinin devam etmesi için siyasi bir karar alındı" diye konuştu. Nükleer santral projesinin de ilerlemesi yönünde karşılıklı niyet belirtildi.

Nihat Zeybekci: Konut kredilerinde faiz oranları düşüyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun iki aydır son 3 yılın en düşük seviyesinde seyretmesinin ardından TCMB de bu hareketi değerlendirdi. Zeybekci, ''Konut kredilerinde ağırlıklı ortalama faiz oranlarında düşüş yaşanmaktadır'' dedi.

Nihat Zeybekci'den yatırımcıya vergi müjdesi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci stratejik yatırımlar için 20 yıla kadar vergi tatili dahil ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Zeybekci, dolar kurunda yüzde 10 köpük olduğunu ve faizlerde 50’şer puan indirimlerin makul olduğunu da dile getirdi.

Bakanı Zeybekci: Konut alan yabancıya vatandaşlık verelim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak, “Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi. Zeybekci, alt sınır getirilebileceğini belirtti.

Nihat Zeybekci: Seçim sonrası vizyon projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Seçim sonrası Kanal İstanbul, 3. havalimanı, 3. köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak."

ekonomi bakanı Nihat Zeybekci Haberi

ekonomi bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılamaz' seviyeye indirmesinin Türkiye ekonomisinin güçlenmesine engel olamayacağını vurgulayarak kredi derecelendirme kuruluşlarının geçmişte de benzer kararlara imza attıklarını belirtti.


Zeybekci, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, büyümeyle ve doğrudan yabancı sermaye girişiyle ilgili, ihracatta artış destanları yazdığı dönemlerde Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşları tarafından verilen puanı 'yatırım yapılabilir' seviyede değildi. 2003'ten 2013 Mayıs'a kadar Moody's, Fitch ve diğerleri, şu andaki vermiş oldukları puanın çok daha altında puan vermişlerdi. Ona rağmen Türkiye bu büyümeyi, kalkınmayı, ihracatta gelişmeyi sağladı." dedi.


İhracat verilerini değerlendiren Bakan Zeybekci, ihracatta son iki ayda olumlu bir seyir görüldüğüne dikkati çekti.


Ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 artan ihracatın, eylül ayındaki 9 günlük bayram tatili nedeniyle arzu edilen düzeyde gerçekleşmeyeceğini...