25 / 04 / 2024

ekonomik kalkınmanın göstergesi nedir

ekonomik kalkınmanın göstergesi nedir

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

"Ben iktisatçıyım" diyen Ahmet Özal doların göreceği seviyeyi açıkladı

Turgut Özal'ın oğlu Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanı Ahmet Özal, iktisatçı olduğunu iddia ederek doların göreceği rakamı paylaştı.

Zabıtanın sarımsak tezgahına el koyduğu yaşlı adamın gözyaşları Twitter'da gündem oldu

Ekonomik sıkıntılar içinde hayatını devam ettirmek için seyyar tezgahta sarımsak satan yaşlı bir adamın tezgahına zabıta ekipleri tarafından el konuldu. Olay sonrası yaşlı adamın gözyaşları Twitter'da gündem oldu.

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Rus inşaat sektöründe ilave fırsatlar doğması muhtemel!

DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün, "Rusya'da inşaat sektörünün salgın sonrası ekonomik kalkınmanın lokomotifi olabileceği düşünülüyor. Türk müteahhitlik firmalarının yer almaya devam etmesi halinde önümüzdeki dönemde ilave fırsatların doğması muhtemel" diye konuştu.

Halkbank'ın destek paketi esnafın yüzünü güldürüyor!

Halkbank'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlar için sunduğu "Esnaf Destek Paketi", "İşletme Kredisi" ve "Paraf Esnaf Kart" paketleri, işletmecilerin yüzünü güldürüyor.

Moody's Avrupa bankalarının görünümünü negatife çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ekonomik büyümenin zayıflaması nedeniyle Avrupa bankalarının görünümünü "durağandan" "negatife" çevirdi.

Türkiye İMSAD’dan dünya çevre günü açıklaması!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, İnşaat sektörünün, enerji verimliliği, su tasarrufu ve yeşil bina kavramlarıyla sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası haline geldiğini açıkladı.

Güzelbahçe gayrimenkul açısından İzmir’de ilk 5’te yer alıyor!

Güzelbahçe Belediyesi düzenlediği festival ve şenliklerle hem üreticiyi destekliyor hem de ilçe ekonomisini canlandırıyor. Belediye Başkanı Mustafa İnce, yerelden kalkınmanın en önemli ayağının kırsal kesimdeki üretici olduğuna inanarak hareket ettiklerini söylüyor...

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı meclis komisyonuna gönderildi. Tasarı ile yatırımların arttırılarak kalkınmanın temin edilmesi hedefleniyor..

1915 Çanakkale Köprüsü, ülke ekonomisine güvenin göstergesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, ülke ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Mega projeler Türkiye'nin gücünün göstergesi!

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, “Bugün geldiğimiz noktada 2023 hedeflerini konuşuyor olmak, mega projelerden bahsetmek, bu projelerin bir parçası olmak, bu birliğin ve ülkemizin gücünün en büyük göstergesidir” dedi

Türkiye gayrimenkulde dünyanın gözdesi oldu!

Türk inşaat sektörü, ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde dünyanın gözdesi oldu. Ülkede başlatılan mega proje hamlesi, dünyanın yakın gelecekteki faaliyetlerine yön verecek

Doğru yalıtımla ekonomik ısının!

Kış aylarına girilirken, ısınma maliyetleri en önemli konulardan birisi haline geliyor. Yüksek doğalgaz faturaları ödemelerine rağmen yeterli seviyede ısınamayanların şikayetleri artıyor. Ekonomik ısınmanın yollarını Termo Teknik yetkilileri anlattı.

ekonomik kalkınmanın göstergesi nedir Haberi

ekonomik kalkınmanın göstergesi nedir

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi. 


Enerji kullanımının bir toplum için ekonomik kalkınmışlığı ile direkt olarak bağlantılı olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu nedeni ile bir şehirde kesintisiz, sürekli ve düzenli bir elektrik aktarımının, ulaşımının ve kesintisiz olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Melikgazi belediyesi olarak 81 mahalle de kesintisiz bir enerji aktarımı için elektrik trafoları için yer tahsis ettiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi: "Melikgazi büyüyor ve gelişiyor. Ancak bu planlı ve düzenli bir büyüme ve gelişmedir. Gecekondu yapılmamaktadır. Kentsel dönüşüm ile şehrimiz modern yapılara yaşanabilir mahallelere kavuşmuştur. Her geçen gün planlı bir şekilde büyüyen Melikgazi de...