20 / 04 / 2024

ekrem imamoğlu Hıdiv Kasrı restorasyonu

ekrem imamoğlu Hıdiv Kasrı restorasyonu

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıdiv Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışma yaratmıştı. Hıdiv Kasrı'nı yaptıran Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hıdiv Kasrı'nın aslına uygun restore edilmesini talep etti.

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul'a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u kuzeyden birbirine bağlayacak HIZRAY için hazırlıkların tamamlandığını, onay beklendiğini açıkladı. Peki HIZRAY hangi duraklardan geçecek?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını 5 maddede sıraladı! Gerçekçi çözümler ürettik...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki kentsel dönüşümün hızlanması için yapılan çalışmaları beş maddede sıraladı.

KİPTAŞ'tan bir teslim müjdesi daha! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken KİPTAŞ'n kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Güngören Doğakent Sitesi için de teslim müjdesi geldi. Yüzleri güldüren müjdesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul vurgusu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu’ndan 'İBB metro hattını durdurdu' iddialarına yanıt!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte İmamoğlu'nun o açıklaması...

Ekrem İmamoğlu: Duran metro hatlarının maliyeti 11 milyar TL!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duran metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Sosyal konut projelerini hızlandırdık!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, '2020'de neler oldu?' başlığı adında İBB tarafından yürütülen faaliyetleri anlattı. İmamoğlu, 'Sosyal konut projelerini hızlandırdık' dedi. 

ekrem imamoğlu Hıdiv Kasrı restorasyonu Haberi

ekrem imamoğlu Hıdiv Kasrı restorasyonu

İstanbul'un en nadide eserlerinden olan Çubuklu'daki Hıp Kasrı'nda yapılan restorasyon çalışmaları tartışmalara sebep olmuştu. 

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre; Hıp Kasrı'nı yaptıran Mısır'ın son hıpi (valisi) Abbas Hilmi'nin birinci derecede torunları olan Prens Abbas Hilmi Moneim ve kız kardeşi Prenses İkbal Saviç Moneim, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mektup yazdı. 

1907 yılında, Mısır'ın son hıpi (valisi) Abbas Hilmi tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati'ye inşa ettirilen kasrın restorasyonu sırasında mahzenden toprak yığınlarının çıkarılması tartışılmış, restorasyonu sürdüren İBB de projenin nasıl devam edeceğiyle ilgili yeni kararların alınması için çalışmalara ara vermişti. 

Hıp Kasrı’nı inşa ettiren Abbas Hilmi’nin birinci derece torunları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir mektup göndererek kasrın aslına uygun olarak yenilenmesini ve korunmasını talep etti. Mısır'ın son hıpi Abbas Hilmi’nin...