25 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu metro yanıtı

Ekrem İmamoğlu metro yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  yeni havalimanı metrosuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Doğru yapılanı alkışlarız" dedi.

Ekrem İmamoğlu açıkladı! Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda test sürüşü başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2017'den bu yana durmuş bir proje olan “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”nda test sürüşlerinin başladığını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Adil Karaismailoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na Sefaköy-Tüyap Metrosu yanıtı!

Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün yapılan Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularına yanıtladı. Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı metro projelerine onay hususundaki iddiasına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cevap

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

Ekrem İmamoğlu’ndan 'İBB metro hattını durdurdu' iddialarına yanıt!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Duran metro hatlarının maliyeti 11 milyar TL!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duran metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı müjdesi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü - İncirli Metro Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'ndan İstanbulluları sevindirecek müjde geldi...

Ekrem İmamoğlu'ndan İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli Metro Hattı’nın, 2’nci TBM kazı çalışmalarını başlattı. Önemli açıklamalar yapan İmamoğlu,  “Yılda 20 km’lik metroyu İstanbullulara açılmış bir şekilde kazandıran bir dönem olma arzusundayız" dedi.

Ekrem İmamoğlu metro yanıtı Haberi

Ekrem İmamoğlu metro yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016 tarihinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmalar, 2019'un Mart ayında durma noktasına geldi. 23 Haziran 2019 seçimlerinden sonra göreve başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, durmuş metro hatları konusuna öncelik verdi ve finans kaynağı bulma konusuna da yoğunlaştı. Dudullu-Bostancı metro hattındaki çalışmalar da finans kaynağı bulunmasından sonra yeniden başladı. 10 Temmuz 2020 tarihinde hattın Kayışdağı İstasyonu şantiyesinde, “Dudullu-Bostancı Metro Hattı Yapım İşleri Yeniden Başlıyor” başlıklı tören gerçekleştirildi. Ekrem İmamoğlu, düzenlenen törenle, durmuş hattaki çalışmaları yeniden başlattı.

“DURMUŞ BİR HAT OLARAK TESLİM ALMIŞTIK BURAYI”


Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 2 ay sonra yine Dudullu-Bostancı Hattı’nda ve otopark inşaatında incelemeler yaptı. Yapılan inceleme gezisinde İmamoğlu’na; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe...