19 / 04 / 2024

eksper raporunda olması gerekenler

eksper raporunda olması gerekenler

Konut satın alınırken konut kredisi kullanılması gerekiyorsa bir bankaya başvuru yapılıyor. Başvurunun onaylanmasının ardından banka evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor.Peki,ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmasına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın zam da yapmayın" dedi.

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

Hükümet yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik evlilik kredisi desteği sağlayacak. 4.5 milyar liraya mal olması beklenen evlilik kredisi başlıyor.

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değerinin artacağı öngörülüyor. Peki, hangi ilçeler il olacak? Konut sektöründe fiyatlar nasıl seyrediyor? İşte detaylar...

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

Son dönemlerde sıfır otomobil satışları rekor kırdı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, ekim ayından sonra sektörde daralma beklediğini açıklayarak vatandaşın araba alabilmesi için iki şarttan birinin olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar...

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Doların 25 TL olması isteniliyordu! Merkez Bankası resmen açıkladı! Görenler hayrete düştü

İhracatçılar tarafından dolar kurunun 24-25 TL  seviyesinde olması isteniyordu. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bu konuda bir görüşme yapıldı. Merkez Bankası resmen kararını açıkladı! Görenler hayrete düştü!

eksper raporunda olması gerekenler Haberi

eksper raporunda olması gerekenler

Ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?


Konut satın alınırken konut kredisi kullanılması gerekiyorsa bir bankaya başvuru yapılıyor. Başvurunun onaylanmasının ardından banka evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Genellikle bankalar kendi eksperlerini kendileri seçiyor ancak müşteri isterse kendi eksperini de seçebiliyor. Peki, eksper raporunda nelere dikkat eder?


Bir gayrimenkulun değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz, uzman tarafından gerçekleştiriliyor. Ekspertiz çalışmasında şu hususlar dikkate alınır; 


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı



Tüm bu özellikler araştırıldıktan sonra gayrimenkulun değeri belirlenir. Ekspertiz konut kredisi kullanımlarında belirleyici bir rol oynar. Alıncak evin istenen krediye uygun olup olmadığı ekspertiz çalışması neticesinde ortaya çıkar. Buna göre, satın alınacak evin talep edilen krediye uygunluğu evin değerinin belirlenmesiyle oluşur.Ekspertiz hazırladığı raporu bankaya sunar ve bankada hazırlanan rapora göre...