20 / 04 / 2024

el aksa vakfı

el aksa vakfı

İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya 50 metre mesafedeki ''Ağlama Duvarı'' yanında başlattığı yıkım çalışmaları, Osmanlı eserlerine uzandı.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

Gazze'de yıkım protestosu!

İsrail'in Gazze'de düzenliği saldırılar büyük yıkımlara neden oldu. Bazı binalar tamamen yıkılırken, bazıları ise büyük hasar gördü. İsrail'in El Aksa kanalını vurmasına tepki gösteren basın mensupları, binanın enkazında gösteri düzenledi.

Sri Lanka'da Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı!

Sadakataşı Derneğince, hayırsever bir iş adamının desteğiyle Sri Lanka'nın Kuzeybatısındaki Puttalam kentine bağlı El Aksa köyünde 50 öğrenci kapasiteli Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı.

FETÖ'nün yurtları Ensar Vakfı’na tahsis edildi!

İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdu ve Gürpınar Kız Öğrenci Yurdu FETÖ operasyonları kapsamında içindeki eşyalarla birlikte el konulan yurtlardan ikisiydi. Bu yurtlar Ensar Vakfı’na devredildi.

Mescid-i Aksa'nın restorasyonunda son durum!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail'in Mescid-i Aksa muhafızlarına karşı savaş açtığını, kutsal mescidin restorasyonu için tek bir çimento torbasının bile ancak yoğun uğraşların ardından içeri sokulabildiğini belirtti.

Aksa'dan ikinci el jeneratör güvencesi!

Sektörün lider markası Aksa Jeneratör, güvenilir ve profesyonel ikinci el ürün hizmeti vermek için kendi bünyesinde oluşturduğu İkinci El Departmanı ile tüm alım satım işlemlerinde kullanıcılarına hizmet desteği veriyor.

2000 yılında İstanbul Kongre Merkezi inşaatı el değiştirmiş!

2000 yılında Maslak'ta İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından inşası devam İstanbul Kongre Merkezi'nin inşaatı el değiştirmiş. Vakfın bir türlü inşaatı tamamlayamaması üzerine Kültür Bakanlığı, inşaatı Vakıf'tan almış.

42 dönümlük arazi Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’na iade edildi!

1964’ te el konulan, üzerinde Zeytinburnu Stadı’ nın da bulunduğu 42 bin metrekarelik çok kıymetli arazi, torba yasayla Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’ na iade edildi...

Mescid-i Aksa'nın yakınlarında sinagog inşa edilecek!

Kudüs'teki El-Aksa ve Kültür Mirası Vakfı, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın yakınlarında bir sinagogun inşası için çalışmalara başladığını bildirdi

İsrail, Mescid-i Aksa'nın yanına Yahudi müzesi inşa edecek!

İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın güney tarafında bir Yahudi müzesi inşa etmeyi planladığı bildirildi. El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın yakınında inşa edilmesi öngörülen 'Arkeoloji Müzesi' için 1 milyo

Ziraat Bankası Personeli Vakfı'ndan üç kentte satılık arsa ve dükkan!

Ziraat Bankası Personeli Vakfı Aydın, Balıkesir ve İçel olmak üzere 3 kentteki muhtelif gayrimenkullerini satışa çıkardı

Galata Rum İlkokulu Vakfı binası 72 yıl sonra iade edildi!

Hükümetin, azınlık vakfı mülkleriyle ilgili düzenlemesinin ardından, 1936'da el konulan Galata Rum İlkokulu Vakfı'nın İstanbul'daki okul binası iade edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iadenin tescil edildiğini açıkladı

Ziraat Bankası Personeli Vakfı'ndan satılık 8 taşınmaz!

Ziraat Bankası Personeli Vakfı, portföyünde yer alan özel konumdaki gayrimenkulleri ihaleye çıkarmaya kararı aldı. Ankara, Aydın, İçel ve Balıkesir olmak üzere dört ilde yer alan sekiz taşınmaz, satılmak üzere ihale edilecek

el aksa vakfı Haberi

el aksa vakfı


Yıkımı devam eden eserler arasında Osmanlı döneminden kalma tarihi kemer ve binalar da bulunuyor.


Yıkıma karşı çıkan El Aksa Vakfı yaptığı yazılı açıklamada, ''İşgal güçleri, ikinci gününde Mescid-i Aksa'nın 50 metre uzağındaki Burak duvarının kuzeyinde bulunan tarihi kemer ve binaları yıkmaya devam ediyor'' ifadesini kullandı.


İsrail yönetiminin, yıkım yaptığı bölgeye sinagog, polis merkezi ve müze gibi yeni binalar inşa etmeyi planlandığı belirtiliyor. 


Osmanlılar korumaya almıştı


Mescid-i Aksa içinde ve çevresinde ibadet etmeleri yasaklanan Yahudiler, tarihte ilk kez Kanuni Sultan Süleyman'ın çıkardığı izinle mülkiyeti El-Aksa Vakfı'nda kalmak şartıyla ''Ağlama Duvarı''na gelerek ibadet etmeye başladı. 


Yahudilerin ibadet ettikleri ''Ağlama Duvarı''nın yenileme çalışmasını Kanuni döneminde Mimar Sinan yapmıştı.


Yahudilere, Kanuni Sultan Süleyman'dan önce sadece tarihi şehrin karşısındaki Zeytin Dağı'nda bulunan Yahudi mezarlıklarında dua etme izni veriliyordu. 

İsrail, 1948 savaşında...