23 / 04 / 2024

el maktum kdv

el maktum kdv

Dubai Şeyhi Maktum'un şirketi Sama Dubai, Maliye'ye Levent'teki İETT arazisinin 176 milyon YTL'lik KDV'sinden muaf olup olmadığını sordu..

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Kademeli olarak gelecek

Sıfır ve ikinci el otomobilde fiyatların düşmesi beklenirken flaş bir gelişme oldu. Otomotiv piyasasında araç alım satımı ile ilgilenenlerin ödediği KDV oranı yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmişti. Bu artış araba fiyatlarına zam olarak yansıdı. 

2. el araçlarda KDV şoku! Otomobil fiyatları artacak mı?

İkinci el araç alım satımında uygulanan yüzde 1’lik KDV, yüzde 18’ye yükseltilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamda, ikinci el araç alım-satımında uygulanan yüzde 1’lik KDV oranının yüzde 18’e çıkarılacağını duyurmuştu.

580 milyon liralık eve gecekondu dikti!

Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Raşit el Maktum, İngiltere'de sahip olduğu evin bahçesine hizmetçileri için kaçak prefabrik yapılar inşa ettirdi.

Konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık’a uzatıldı!

Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı. İkinci el otomobildeki KDV uyuşmazlığı sorunu çözüldü. Vergi indirimlerinin iç talebi canlandırarak, büyümeye pozitif etki yapması bekleniyor...

Gayrimenkulde KDV uygulamaları basitleştirildi!

"14. Türkiye Vergi Kongresi"nde konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kat karşılığı inşaat işleri, ikinci el araç satışları, ikinci el gayrimenkul satışları gibi birçok sektörde KDV uygulamalarını basitleştirdiklerini söyledi..

KDV düzenlemesi emlak sektörünü sevindirdi!

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yasalaşan düzenleme ile ikinci el taşınmaz ticaretinde haksız KDV uygulamasına son verildi. 

İkinci el konutta KDV matrahı yeniden tanımlandı!

İkinci el taşınmaz ticareti yapanların, mükellef olmayanlardan aldıkları ve vasfında önemli bir değişiklik yapmadan sattıkları taşınmazların tesliminde KDV matrahının, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olarak belirlendi.

Bodrum Jumeirah Bodrum Palace el değiştirdi!

Muğla Bodrum'da Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum tarafından 2 yıl önce işletmeye başlayan Jumeirah Bodrum Palace el değiştirdi. Paramount Pictures, işletmeyi devraldı.

Emaar Square'de blokların teslimi 2018'de!

Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el Maktum'un, Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde Çamlıca eteklerinde 66 dönümlük arazide yaptığı otel, rezidans ve AVM'den oluşan Emaar Square projesinin inşaatında sona gelindi. Bloklarının tesliminin 2018'de gerçekleşmesi planlanıyor.

Konut kredisi borcunu ödeyemeyenlere çifte KDV!

Evinizi kredi ile alırken yüzde 1.8 veya 18 KDV ödüyorsunuz. Eğer kredinizi ödeyemezseniz banka eve el koyup açık artırma ile satıyor. Şu anda konut kredisini geri ödeyemeyenlerin sayısı az olsa da önümüzdeki dönemlerde ciddi mağduriyetler yaratabilir.

Jumeirah Bodrum Palace, Bodrum’a turist çekecek!

Dubai Başbakanı El Maktum’un başkanlığını yaptığı Bodrum’daki Jumeirah Bodrum Palace, Bodrum’a turist getirmek için özel çalışma yapacak.

el maktum kdv Haberi

el maktum kdv
Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Levent'teki İETT arazisi ihalesini kazanan ama hâlâ parasını ödemeyen Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai, yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi'nden (KDV) muaf olup olmadığının yollarını araştırıyor. Şirket bunun için Maliye Bakanlığı'na da görüş sordu. Sama Dubai'nin muafiyet alması halinde söz konusu arazi için ödeyeceği bedel 1 milyar 156 milyon YTL'den 176 milyon 400 bin YTL indirimle 980 milyon YTL'ye inecek.

HUKUKÇULAR BULDU
Sama Dubai KDV indirimini ise şirket hukukçularının vergi kanunlarında bulduğu bazı uygulamalardan yola çıkarak araştırmaya başladı. Buna göre belediye aktiflerine ait gayrimenkulların, belediyeye geçip iki yıl elde tutulduktan sonra satılması durumunda KDV istisnası...