24 / 04 / 2024

elazığ deprem tahminleri

elazığ deprem tahminleri

Elazığ'da yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Elazığ'da bu sabah saat 09.37'de 5.3 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Bundan sonra bu bölgede buna bağlı olarak 5’in altında küçük depremler meydana gelebilir” dedi.

Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Elazığ'da saat 16.26'da derinliği 9 kilometre olan bir deprem yaşandı.

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşaat çalışmalarına başlanan 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor.

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da incelemeler yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman konutların son durumu hakkında bilgi aldı.

Son dakika! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Elazığ'da korkutan deprem

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da deprem olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Elazığ'da deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı son dakika verilerine göre, Elazığ'da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte Kandilli Rasathanesi'nin yayımladığı 27 Ekim 2023 son depremler listesi...

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra Elazığ'da hayata geçirilen 2 bin 936 deprem konutun inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Son dakika AFAD duyurdu: Elazığ'da deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. AFAD duyurdu. Elazığ'a bağlı Maden bölgesinde büyüklüğü 3.7 olan bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem haberinin ayrıntıları...

Dolarda deprem! Tahminleri peş peşe çıkan Selçuk Geçer flaş tahminiyle tir tir titretti! Gören inanamadı! Acil bakın!

Yaptığı tahminlerle yatırımcıların radarına giren Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili bir son dakika tahmini daha yaptı. İşte detaylar...

Elazığ'da 1894 deprem konutu için kura çekildi! 

Elazığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8 ve 5.3'lük depremler sonrası Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen 1894 deprem konutu için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Elazığ'da deprem konutları için kura çekimi yapıldı!

Elazığ'da inşa edilen 379 adet deprem konutu için kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Elazığ'da deprem konutlarının anahtar teslim tarihi belli oldu!

Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçelerinde inşa edilen deprem konutlarında anahtar teslim tarihi belli oldu.

elazığ deprem tahminleri Haberi

elazığ deprem tahminleri

Elazığ’ın Sivrice ilçesi ve çevresinde hissedilen saat 17:17 itibarıyla 4.2 şiddetinde deprem oldu. Sözcü'de yer alan habere göre; deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, tıpkı Aralık'ın sonunda yaşanan 5,3 büyüklüğündeki deprem gibi, bu depremin de Ocak 2020’de gerçekleşen şiddetli Elazığ depreminin artçı halkası olduğunu belirtti.

Görür, “Daha önce dediğim gibi 2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz” şeklinde konuştu.

“KIRILMAMIŞ YERLER KIRILIYOR”

Aralık ayında Elazığ’da yaşanan 5.3 şiddetindeki deprem için Görür, şu ifadelere yer vermişti:

- Bu konuda bazı meslektaşlarım da zaman zaman yanılıyor. Bu deprem o fay üzerinde değil şu fay üzerinde deniliyor. Doğu Anadolu Fayı yeryüzünde tek bir çizgisel kırık (fay) değil, birçok paralel/yarı paralel kırıktan oluşur.

- Bu kırık...