17 / 04 / 2024

elazığ deprem yıkılan bina sayısı

elazığ deprem yıkılan bina sayısı

Elazığ'da meydana gelen depremde yıkılan veya hasar gören evlerin yerine yenileri yapılacak. 10 bini aşkın konutun 4 bine yakını bu yıl tamamlanıp teslim edilecek...

Kentsel dönüşüm yıkımı azalttı!

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Depremde hayatını kaybedenlerin yaşadığı 3 apartman da 1999 yılında ki Marmara Depremi’nden önce yapıldığı öğrenildi...

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Afetlerde yıkılan binalarda sorumluluk kimin?

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, bina inşaatlarında uygulanan prosedürleri kaleme aldı. İşte Oğuz Demir'in '32 imzaya rağmen yıkılan binalar başlıklı yazısı...

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

Osman Dilek'ten Elazığ'daki yıkımlarla ilgili yeni iddia!

Elazığ İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Osman Dilek, Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında yıkılan binalar nedeniyle kamu zararına neden olduğu belirtildi.

İzmir'de yıkılan 5 binanın gerçekleri ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan binalarla ile ilgili detaylar belli oldu. 5 ayrı iddianame hazırlanırken 29 kişi hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” 20 yıla kadar hapisleri istendi. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na yönelik hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye gönderildi.

İzmir depreminde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B blok için devam eden soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. 

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündeminde!

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

elazığ deprem yıkılan bina sayısı Haberi

elazığ deprem yıkılan bina sayısı

Elazığ ve Malatya’da son depremden etkilenen insanların yaralarını sarmak için çalışmalar hızla başladı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Elazığ depreminde yıkılan ya da hasar gören konutların yenilerinin yapılması için harekete geçildi. İlk etapta 3 bin 850 konutun yapılacak ve yıl sonuna kadar teslim edilecek. Dört bölgede toplamda 10 bin 850 adet konut, köylerde de ‘köy evleri’ inşa edilecek.

Depremden etkilenen KOBİ’lere acil destek kredisinin detayları açıklandı. İşletme başına 100 bin TL'ye kadar 1 yıl ödemesiz kredi sağlanacak. Teminat sıkıntısı çeken KOBİ ve işletmeler için Kredi Garanti Fonu devreye sokulacak.

Bankalar birliği, deprem nedeniyle ödeme güçleri olumsuz etkilenen müşterilere kolaylık sağlanması yönünde bankalara alternatifte bulundu. SGK prim borçlularına da ücretsiz sağlık hizmeti verileceği duyuruldu.

100 bin liraya kadar 1 yıl ödemesiz kredi

Sanayi ve Teknoloji...