19 / 04 / 2024

Elazığ depremi hasarlı binalar 

Elazığ depremi hasarlı binalar 

Elazığ'daki deprem sonrasında merkez ve çevre ilçelerdeki birçok vatandaş, depremin hasar verdiği evlerini boşaltmaya devam ediyor. Vatandaşlar daha güvenli evlere taşınıyor...

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Elazığ'da hasarlı binalar yıkılıyor!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle ağır hasar alan binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

İzmir depreminden sonra orta hasarlı denen binaya yeni rapor: Az hasarlı, oturulabilir!

İzmir depremi ardından Bayraklı ilçesinde 2 blok “orta hasarlı” olarak belirlendi. Depremzedelere taşınma yardımı yapıldı. 5 ay sonra verilen “Az hasarlı/oturulabilir” raporundan sonra ise AFAD, nakdi yardım ödenenlerden paraları iade etmesini istedi...

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

Elazığ Sivrice'de ağır hasarlı evlerde yaşayanlar var!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok konut ve bina hasar gördü. CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmadığını söyledi.

Elazığ'da deprem zincirinin son halkaları yaşanıyor!

Elazığ'da yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Elazığ depremi hasarlı binalar  Haberi

Elazığ depremi hasarlı binalar 

Elazığ Sivrice’de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem 41 vatandaşın ölümüne, binden fazla kişinin yaralanmasına ve yüzlerce evin zarar görmesine sebep olmuştu.

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre, Elazığ'daki deprem sonrasında merkez ve çevre ilçelerdeki birçok vatandaş, depremin hasar verdiği evlerini boşaltmaya devam ediyor. Evlerinden ayrılan vatandaşlar, daha güvenli evlere taşınıyor.

“DEPREMİN İLK GÜNÜNDE FİYATLAR YÜKSEKTİ”

Deprem sonrasında birçok vatandaşın evlerinden ayrıldığını aktaran nakliyatçı Yasin Zorlu, şunları söyledi:

-Deprem sonrası halkımız taşınmak zorunda kaldı binaların birçoğu hasarlı.

-Eski bina yoğunlukla olduğu için ev sahipleri evlerinden taşınmak zorunda kaldı.

-Bizde nakliyeci olarak ev sahibinin taşınmasına yardımcı oluyoruz.

-Elazığ’da depremin ilk gününde nakliyeci olmadığı için taşıma fiyatları bayağı yüksekti bizde Erzurum’dan geliyoruz.

-Şu an fiyatlar sabit zaten durumu olmayan kişilere de yardım oluyoruz.

-Yeri geldiğinde firmamız ücretsiz taşıma dahi yaptığı olmuştur.