19 / 04 / 2024

Elazığ depremi

Elazığ depremi

Elazığ'da deprem konutlarını ziyaret eden Elazığ Valisi, Erkaya Yırık 21 bin deprem konuttan 15 bininin bittiğini dile getirdi. 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Elazığ'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elazığ'da yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından paylaşımda bulundu. Bakan Kurum "Elazığ'da ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı" dedi.

Elazığ'da evi yıkılan depremzede 'Ev boş' tutanağından şikayetçi oldu!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde oturduğu binanın ağır hasar görmesi sonrasında evi eşyalarıyla birlikte yıkılan Merve Köklüer, yıkım öncesinde polis memurunun 'Ev boş' diye tutanak tutması sebebiyle zarar gören eşyalarının karşılığında yardım alamadığını belirtti.

Elazığ'da hasar gören konutların yenilenmesinde son durum ne?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Elazığ deprem bölgesini ziyaret etti. Elazığ'da en büyük sorun hasarlı konutların dönüşümünün yavaş ilerlemesi olarak belirtiliyor. Babacan, "Fay hattındayız, afet kader olabilir ama yıkım, ölüm kader olmamalı" dedi.

Elazığ depreminde yıkımların nedeni ne?

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem akıllara bu yıl yaşanan Elazığ depremini getirdi. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında Elazığ depreminin ihmalini belgeledi.

Elazığ'da deprem izleri siliniyor! 20 bin yeni konut inşa ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem sonucunda 1 bin 543 konutta hasar oluşmuştu. Bölgede TOKİ tarafından projeler hazırlanıp depremzedeler için kalıcı konutlar inşa ediliyor.

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

Elazığ'da deprem zincirinin son halkaları yaşanıyor!

Elazığ'da yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Elazığ'da bu sabah saat 09.37'de 5.3 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Bundan sonra bu bölgede buna bağlı olarak 5’in altında küçük depremler meydana gelebilir” dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Elazığ depremi açıklaması! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan, bölgede daha büyük artçı deprem yaşanmayacağını söyledi...

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

Elazığ depremi sonrası yardımlar ve çalışmalar video da anlatıldı!

İçişleri Bakanlığı'nca 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sonrasında gerçekleşen çalışmalar ve yardımların anlatıldığı video hazırladı. Video da hasar tespit çalışmaları anlatıldı.

SUBÜ ekibi Elazığ depremi raporunu açıkladı!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Deprem Çalışmaları ve Uygulama Merkezi, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şddetindeki depreme ilişkin raporunu yayımladı...

İstanbul'da az katlı evlere talep artıyor! 

Türkiye'de yaşanan peş peşe depremler ve Elazığ depremi sonrasında meydana gelen yıkım, yapıların depreme göre inşa edilip edilmediği konusunu gündeme getirdi. Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda konut talebinin arttığını belirtti...

Elazığ'da hasar gören binalar işlem yapılmadan mı yıkıldı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada, Elazığ Depremi’nde hasar gören binaların işlem yapılmadan yıktırıldığı belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Elazığ depremi aynı zamanda sosyal bir depremdir! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depremi sonrası depremzelere yaptığı ziyarette bir yaralıya "Çocuklarının nerde?" dediğini, yaralınınsa “Onları kayınpederimin evine gönderdik, bizim ev soğuktu. O ev sıcak diye" dediğini belirtti...

Elazığ depremi Haberi

Elazığ depremi

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Yemişlik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 1. Etap TOKİ konutlarına yerleşen ailelerin evlerini ziyaret etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğündeki depremde evlerini kaybedenler için yapılan konutları inceleyen Yırık, depremzedelerle görüşerek görüşlerini aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Yırık, depremzedelerin mağduriyetini gidermek için yoğun mesai harcadıklarını belirterek şunları söyledi: 

"21 bin konutumuzun yaklaşık 15 bini şu anda bitmiş ve teslim aşamaları devam ediyor. Gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmış. Şu anda içinde bulunduğumuz konut gayet ferah, yüksekliği, oturma düzeniyle Elazığlı vatandaşlarımızın rahatlıkla aileleriyle oturabileceği şekilde inşa edilmiş. Baktığımız zaman her tarafı açık, son derece güneş alan iyi konutlar diyebiliriz. Vatandaşımızın zaten içinde oturmaktan, bu konuta kura sonucu yerleşmiş olmaktan da son derece memnun."

Kentte inşa edilen...