20 / 04 / 2024

Elazığ depremzede konutları

Elazığ depremzede konutları

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar inşaat çalışmaları tamamlanan ve kura ile belirlenen yeni ev iş yerlerine peyderpey kavuşmaya devam ediyor. 

Elazığ'da 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı!

41 vatandaşın hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından tam 1 yıl geçti. Bölgede 20 bin 510 konutun yapımı planladı ve 17 bin 523 afet konutunun inşaatına başlandı.

Elazığ'da depremzedeler için 871 konut inşa ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan deprem sonrasında TOKİ tarafından yapılan konutların yapımı devam ediyor.

Elazığ'da depremzedeler için yaptırılan konutlar teslim edildi!

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde depremzedeler için yaptırılan son 48 konut daha sahiplerine teslim edildi. 2010 yılında birçok evin hasar gördüğü depremle ilgili daha öncede bin 100 konut yapılarak sahiplerine verilmişti.

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.

TOKİ'nin Osmaniye'deki deprem konutları tamamlandı!

Depremin yıldönümünde Osmaniye'den TOKİ konutlarına ilişkin tamamlandığına dair açıklama yapıldı. Bu süreçte tamamlanan deprem konutları ise depremzede vatandaşları bekliyor.

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

Elazığ’daki deprem konutları teslim ediliyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından inşa edilen konutlar sahiplerine teslim edildi.

Elazığ deprem konutlarının hak sahipliği 15 Kasım'da kesinleşecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da incelemeler yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman konutların son durumu hakkında bilgi aldı.

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Deprem bölgesindeki 11 şehirde 456 bin 770 kalıcı konut inşa edilecek: Bakan Özhaseki'den yeni formül açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki depremzede konutlarının yapımına hız kazandırmak için çeşitli formüller üzerinde çalıştıklarına ve bunları kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere son dakika! Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi teslim edilecek!

Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ alanında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı ve açıklamalar yaptı.

Depremzede konutlarında ‘ihale’ uyarısı! Tek bir şirket yerine birçok müteahhit şirkete iş verilsin!

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedip Şimşek, deprem bölgesinde inşa edilecek konutların yapım sürecinde açılacak ihaleler ile ilgili endişelerini ve önerilerini paylaştı.

Elazığ depremzede konutları Haberi

Elazığ depremzede konutları

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar evlerine kavuşuyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, merkez üssü Sivrice olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından inşaat çalışmalarına başlanan toplamda 23 bin 9 konuttan, inşaat çalışmaları tamamlanan 17 bin 95 konut hak sahiplerine çekilen kura ile verildi.

- "Onların sevincine şahit olmaktan memnunuz"

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, meydana gelen depremin yıl dönümünde modern konutlarına  ve iş yerlerine kavuşan depremzedeleri ziyaret etti.

Vali Toraman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin 2. yıl dönümünü yaşadıklarını söyledi.

Toraman, konuyla ilgili olarak, "Bu kadar kısa sürede...