19 / 04 / 2024

Elazığ yıkım

Elazığ yıkım

Elazığ İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Osman Dilek, Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında yıkılan binalar nedeniyle kamu zararına neden olduğu belirtildi.

Depremin vurduğu Elazığ'da yeni konutlar yükseliyor!

Elazığ'da 5 ay önce yaşanan 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.8'lik depremden sonra hasarlı binaların yıkımı sürerkeni yeni konutlar da yükseliyor.

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da inşa edilecek konutlar için zemin etüt çalışmaları başladı!

Elazığ'da yaşanan depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bölgede inşa edilecek konutlar için zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Elazığ'daki hasar ve yıkım drone ile takip ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ'da depremin ardından başlatılan hasar tespit ve yıkım çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Elazığ’da 48 dairelik sitede yıkıma başlandı!

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar alan 3 apartmandan meydana gelen 48 dairelik sitede yıkıma başlandı.

Elazığ'da 4 bin 474 konut ağır hasar aldı!

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Elazığ'da meydana gelen depremde 4 bin 474 konut ağır, 2 bin 932'si de az hasar aldı.

Murat Kurum'dan Elazığlı depremzedelere yardım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlara ziyarette bulundu.

Elazığ'da hasar gören okulların yıkımı başladı!

Elazığ'da yaşanan depremin ardından ağır hasar gören, kullanılamayacak durumda olduğu belirlenen okullar yıkılıyor.

Elazığ’da depremde hasar gören 10 okul yıkılıyor!

Elazığ’da yaşanan deprem sonucunda ağır hasar gören 10 okulun yıkım çalışmalarına başlandı.

Elazığ'daki depremde yıkılan binalara iki ayrı soruşturma!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı depremde yıkılan binalar hakkında iki ayrı soruşturma düzenledi.

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. 10 bin konutluk uydukent kuracağız'' dedi.

Elazığ'daki 42 bin 972 konutun sigortası var!

Elazığ'daki 123 bin 310 konutun yüzde 34,5 yani 42 bin 972'sinin Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Elazığ ve Malatya'da vergi ödeme süresi uzatıldı!

Depremin zarar verdiği Elazığ ve Malatya'da motorlu taşıtlar vergisi dahil vergi ödeme süresi 3 ay uzatıldı.

Depremi en çok çürük binalarda yaşayanlar hissetti!

Elazığ Sivrice’de yaşanan depremin yıkıcı etkisini en çok müteahhitlerin yaptığı çürük binalarda yaşayanlar hissetti. 6 katlı Mavigöl Apartmanı sarsıntının ilk saniyelerinde toz yığınına döndü.

Elazığ'da hasarlı binalar için yıkım ihalesi!

Elazığ Belediyesi, 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğüne sahip depremde ağır zarar alan binalarla ilgili yıkım ihalesini tamamladı. 

Elazığ'daki hasar ve yıkım drone ile takip ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ'da depremin ardından başlatılan hasar tespit ve yıkım çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Elazığ'da depremde ağır hasar gören caminin yıkımına başlandı!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Çatalçeşme Camisi'nin yıkım çalışmasına başlandı...

Elazığ'da yıkımına karar verilen 323 binadan 71'i yıkıldı!

Elazığ'da yapılan incelemeler sonucunda yıkımına karar verilen 323 binadan 71 tanesi yıkıldı.

Süleyman Soylu: Yıkımın ardından acil kira yardımını ödemeye başlıyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Süleyman Soylu; "Yıkımın ardından acil kira yardımını hemen vatandaşlarımıza ödemeye başlıyoruz." dedi...

Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım başladı!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yıkım çalışmalarına başlandı. Elazığspor’un ikinci yarıdaki maçlarını Elazığ dışındaki şehirlerde oynayacağı açıklandı. 

Elazığ tuğla fabrikasının yıkımına başlandı!

Elazığ’da 66 yıldır hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının yıkımına bölgede yol çalışması yapılacağı için başlandı. 

Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasında yıkım çalışmaları başladı!

Daha önce çürük kararı verilen ve bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda ağır hasar gören Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasının yıkım çalışmaları başladı.

Elazığ Hükümet Konağı'nın yıkımı tamamlandı!

Depreme dayanıklı olmadığı nedeni ile çürük raporu verilen Elazığ Hükümet Konağı, boşaltılmasından 3 ay sonra yıkıldı. Yıkım işlemleri tamamlanmasının ardından molozların kaldırılmasına da başlanacağı öğrenildi.

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Elazığ yıkım Haberi

Elazığ yıkım

Sivrice merkezli Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 5 bina yıkılmış binlerce bina ise hasara uğramıştı. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; depremin ardından hasar alan binaların yıkımlarıyla ilgili açıklamalar yapan Elazığ il Genel Meclisi MHP grup başkanvekili Osman Dilek, "Burada katrilyonlarca para döndü aradaki para tefecilerin cebine gitti. Biz bağırıyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ama sesimizi duyuramıyoruz diye kaydetti.

850 BİN TL’LİK YIKIM İŞİ 278 BİN TL’YE VERİLMİŞ

Kentte yapılan bazı yıkım çalışmalarının resmi olmadan yapıldığını belirten MHP'li meclis üyesi Osman Dilek, “Yıkım için resmi yazı ve tebligat gelmeden yıkımlar başlayınca diğer yıkım firmaları devreye giriyor ve savcılık kanalıyla yıkım duruyor. Harput Yetiştirme Yurdu yıkımı savcılıkça durdurulunca  Baskil Yatılı Bölge Okulu'nun yıkımını da askıya alıyorlar. Baskil'deki yıkım, tam 21 gün sonra...