25 / 04 / 2024

elektrik abone sözleşmesi

elektrik abone sözleşmesi

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Yönetmelikte bazı maddeler elektrik abonelik sözleşmelerinde uygulanıyor. İşte elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği..

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Balıkesir OSB ile İŞBİR arasında arsa sözleşmesi imzalandı!

TSKGV iştiraki İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile Balıkesir OSB arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği yürürlükte mi?

Elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifeler yoluyla elektrik enerjisi ve/veya kapasite satışı sözleşmeleri hakkında usul ve esasları kapsayan Elektrik Piyasasında Perakende Satış Sözleşmesi tebliği yürürlükte mi?

Abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerini de kapsayan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği!

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Yönetmelikte bazı maddeler elektrik abonelik sözleşmelerinde uygulanıyor. İşte elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği..

Elsan Elektrik Yatağan Termik Santrali sözleşmesi imzalandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzalandı.

Elektrik perakende satış sözleşmesi nedir?

Elektrik perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma kapsamında hizmet alan veya veren taraflara uygulanacak standart, usul ve esasları yönetmelik ile belirleniyor. Peki, elektrik perakende satış sözleşmesi nedir?

Park Elektrik Park Madenköy şubesi toplu sözleşmesi imzalandı!

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Park Elektrik Park Madenköy şubesi toplu sözleşmesi imzalandı.

Devremülk sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre yapılan devremülk alımlarında 10 günlük cayma hakkı bulunuyor. Peki devremülk sözleşmesi nasıl iptal edilir? cevabı haberimizde...

Satış vaadi sözleşmesi ne demektir?

Satış vaadi sözleşmesi ne demektir?: Satış vaadi sözleşmesi, yapılacak satış sözleşmesinin taahhüdü niteliğini taşıyan bir sözleşme oluyor. Satış vaadi sözleşmesi ile mülkiyet hakkı alıcı durumundaki kişiye geçmiyor...

Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?

Devre mülk sözleşmesi imzalandıktan sonra tesis beğenilmediği takdirde alıcının sözleşmeyi feshetme hakkı sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde her zaman bulunuyor. Peki Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?... cevabı haberimizde.

Devremülk devir sözleşmesi!

Devremülk devir sözleşmesi, bir bağımsız bölümün satışı gerçekleşirken dveremülk alıcısı ile satıcısı arasında imzalanan sözleşme türüdür. Bu sözleşmeden sonra devremülkün tapusu düzenlenerek alıcı adına tescili yapılır...

Devremülk sözleşmesi nedir?

Devremülk sözleşmesi nedir?: Bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme olarak tanımlanıyor...

elektrik abone sözleşmesi Haberi

elektrik abone sözleşmesi

Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği!

Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esasları, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Bu Yönetmelik, tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan her türlü abonelik sözleşmesini kapsar.


Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerine bu Yönetmeliğin yalnızca 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci, 13 üncü, 22 nci, 23 üncü, 24 üncü ve 25 inci maddeleri uygulanır.


Elektrik abonelik sözleşmesi yönetmeliği maddeleri şu şekilde;


Sözleşmenin şekli


MADDE 5 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorundadır. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunludur.


(2) Abonelik...