28 / 03 / 2024

Elektrik faturası zamı yargıya taşındı

Elektrik faturası zamı yargıya taşındı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), “maliyet kalemlerinin gizlendiği” gerekçesiyle yeni elektrik faturalarının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’da dava açtı.

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

Ocak ayı elektrik faturası tarifesi belli oldu! Elektriğe zam olacak mı?

Elektrik tarifesi tüm abone gruplarının 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere tarife belli oldu. Peki elektriğe zam olacak mı? Elektriğe zam mı geliyor? İşte 2024 elektrik tarifesi...

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Elektrik faturalarına rekor zam gelecek iddiası! Ekim ayında faturanız bu kadar gelirse şaşırmayın!

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'den elektrik faturaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ekimden itibaren elektrik faturalarına rekor zam geleceği iddia ediliyor. Peki ekimde elektrik faturasına ne kadar zam gelecek? İşte Ekim ayı elektrik tarifesi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi açıkladı! Elektrik faturası desteği verilecek! Başvuran hemen alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik elektrik desteğinin detayları belli oldu. Başvuru yapmak isteyen dar gelirli aileler gerekli şartları taşımaları halinde PTT şubelerine başvuru yapabilecek. 

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturanızı yüzde 100 düşürecek taktik. Yapmanız gereken şey çok basit

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerini araştırıyorlar. Özellikle yaz aylarında elektrik faturalarınızı doğrudan düşürecek bir taktik var.

Elektrik faturalarında yeni gelişme! 400 lira iade edilecek

Elektrik faturası yüklü gelenlere iyi haber... Başvuru yapan vatandaşlara şartları karşıladığı takdirde 400 TL para iadesi yapılacak. Sadece elektrik faturaları için geçerli olacak. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar…

Elektrik faturası yüksek gelenler acilen baksın! Bakanlık faturaları ödemeye yardım edecek!

Yüksek elektrik faturasıyla karşılaşanlar için müjde... Aile Bakanlığı, faturaların ödenmesine yardımcı olacak bir program başlattı... Hemen göz atmalısınız...

Depremzedelere elektrik faturası şoku! Ertelenen faturalar toplu şekilde gönderiliyor!

Depremden etkilenen bölgelerin ertelenen elektrik faturaları toplu şekilde gönderildiği iddia edildi. Depremzedeler 7 bin TL'yi bulan faturalardan şikâyetçi. İşte detaylar...

5 kişilik ailelere 260 TL elektrik faturası desteği! Ödemelerinizi hemen PTT’den alın! İşte detaylar!

Ev içerisinde 4-5 kişi yaşayanlara müjdeli haber verildi. Elektrik faturası desteğinden yararlanabilirsiniz. İşte o detaylar!

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Elektrik faturası zamı yargıya taşındı Haberi

Elektrik faturası zamı yargıya taşındı

Elektrik tüketim bedellerini oluşturan her bir bedelin tarife içerisindeki ağırlığını ve miktarını içermemesi nedeniyle hukuka aykırılık taşıdığı öne sürüldü. Tarife yapısının belirsizliğinin faturalara yansıdığı, sonuçta da elektrik abonelerince ödeme bilgileri denetlenemediği ifade edildi. EPDK yılbaşında elektrik fiyatlarının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 6.8 artırılmasına karar vererek, yeni tarife yapısını uygulamaya gitmişti.


EMO’nun dava dilekçesinde, daha önce 1 kilovat saatlik enerji için, “Kayıp/Kaçak Bedeli”, “Dağıtım Bedeli”, “Perakende Satış Hizmet Bedeli”, “İletim Bedeli” ile “Perakende Tek Zamanlı Enerji Bedeli”nin kaç kuruş olduğunun ayrı ayrı belirtildiği, sayaç okuma bedelinin de maktu bir bedel olarak tanımlandığı anımsatıldı. Yeni tarife ile tüm tarife bileşenlerinin “Enerji Bedeli” ve “Dağıtım Bedeli”ne indirgendiği kaydedildi. 


CHP Istanbul İl Örgütü, İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan zammın iptali için bölge idare mahkemesine başvurdu....