04 / 05 / 2024

elektrik kanunu

elektrik kanunu

Kaçak yapıya elektrik bağlanması hakkında kanun olan 5784 sayılı Elektrik piyasası kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 26 Temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun esasları...

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılacak!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi.

Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı Komisyonda kabul edildi!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarla Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Ölçü ve Ayar Kanunu ve bu kanuna dayalı ikincil mevzuat gereğince elektrik tüketimini ölçen sayaçların periyodik olarak 10 yılda bir kontrol edilip damga ayar işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, elektrik sayaçları neden değiştiriliyor?

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

Ruhsatsız binalara elektrik bağlanması mümkün mü?

Ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların iskan belgesinin de olmaması nedeni ile yapı bazı aboneliklerden mahrum bırakılıyordu. Peki, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda yapılan değişiklik gereğince ruhsatsız binalara elektrik bağlanması mümkün mü?

Elektrik şirketleri kayıp-kaçak oranları yeniden belirlenecek!

Elektrik Piyasası Kanunu tasarısına giren ‘kayıp - kaçak’ maddesi tartışma yarattı. Sektör temsilcileri, “ Değiştirilecek oranlar ihale öncesi yayınlansaydı, firmaların teklifleri daha yüksek olabilird i” diyor.

Kaçak binaya elektrik affı!

5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yer alan esaslara göre, kaçak binaya elektrik aboneliği yapılabiliyor. İşte kaçak binaya elektrik affı..

Kaçak yapıya elektrik aboneliği!

2008 yılında yürürlüğe giren 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kaçak yapıya elektrik aboneliği yapılabiliyor. İşte kanun esasları...

Kaçak yapıya elektrik bağlanması hakkında kanun!

Kaçak yapıya elektrik bağlanması hakkında kanun olan 5784 sayılı Elektrik piyasası kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 26 Temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun esasları...

Elektrik piyasasındaki cezalar artıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası Kanunu' nun 16. Maddesi Uyarınca 2014 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete' de yayımlandı.

ATO elektrik piyasasındaki gelişmeleri masaya yatırıyor!

13 ARALIK 2013 - Elektrik Piyasası Kanunu sonrası Elektrik Piyasındaki gelişmelerin tartışılacağı sempozyum 19 Aralık 2013 Perşembe günü Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’ nda yapılacak...

elektrik kanunu Haberi

elektrik kanunu

ELEKTRİK PİYASASI KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN


Kanun No. 5784                                             

Kabul Tarihi: 9/7/2008


             MADDE 1 – 20/2/2001 tarihli ve 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan (10), (18), (32), (37), (38), (39) ve (42) numaralı bentler aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki (53) numaralı bent eklenmiştir.


             "10. Kontrol: Bir tüzel kişi üzerinde ayrı ayrı ya da birlikte, fiilen ya da hukuken belirleyici etki uygulama olanağını sağlayan hakları, sözleşmeler veya başka araçlarla ve özellikle bir tüzel kişinin malvarlığının tamamı veya bir kısmı...