26 / 04 / 2024

elektrik kayıp kaçak bedeli

elektrik kayıp kaçak bedeli

Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları mecliste konu oldu. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli meclis gündeminde!

Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yurdakul, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Elektrikte kayıp kaçak bedelini geri almak için yeni dava yolu!

Hükümet, elektrik faturaları aracılığıyla herkesten tahsil ettiği kayıp kaçak bedelini yasal hale getirmeye çalışırken, dürüst vatandaşın bunu ödememe ve ödenenleri geri alma arayışları da sürüyor.

Elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Elektrik faturasında abonelerden kayıp kaçak bedeli de talep ediliyordu. Ancak Yargıtay kararına göre bu bedel artık alınmayacak, alınanlar da iade edilecek. Peki, elektrik kayıp kaçak bedeli nasıl iade edilir?

Elektrik kayıp kaçak bedeli iade edilir mi?

Elektrik abonelerine her ay kesilen faturalarda, tüketicilerden kayıp kaçak bedeli de talep ediliyordu. Ancak bu konuda Yargıtay son kararı verdi. Peki, son gelişme gereğince elektrik kayıp kaçak bedeli iade edilir mi?

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli sorunu!

Yargıtay’ın kayıp kaçak bedeliyle ilgili kararına rağmen vatandaş, ödediği bu bedelin miktarını bir türlü öğrenemiyor. Bunun peşine düşen vatandaş, şirketler ile TEDAŞ arasında kapı kapı dolaştırılıyor

Elektrik kayıp-kaçak bedeli geri alınması iptal mi oluyor?

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor..

Elektrik kayıp-kaçak bedeline icra formülü!

Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nesih Tanrıverdi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun elektrik faturalarından alınan kayıp-kaçak bedelinin tahsil edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ilişkin karar verdiğini anımsattı.

Elektrikte kayıp-kaçak bedelini vatandaş ödemeyecek!

Yargıtay'ın elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara gönderdiği faturada " kayıp-kaçak bedeli yansıtmasının " hukuka aykırı olduğu yönündeki karara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan destek geldi.

Konut başına yıllık 85 TL kayıp kaçak bedeli mi alınıyor?

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar,Kızılay Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında Türkiye'de konut başına yıllık 85 TL kayıp kaçak bedeli alındığını ifade etti...

Kaçak yapıda gelinen son nokta! Öyle bir kaçak oda yaptılar ki sanki yürüyüp gidecek gibi...

Kaçak yapılaşma ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde tespit edilen kaçak yapılar tek tek yıkılırken dün sosyal medyanın gündemine bir kaçak yapı düştü. Öyle bir kaçak oda yapmışlar ki adeta yürüyüp gidecekmiş gibi. İşte o kaçak yapı...

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu?

Son dönemin gözde ev aletlerinde biri olan akıllı robot süpürgelerde fiyatlar artmaya devam ediyor. Peki Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu? İşte detaylar...

Teklif geldi: Elektrik faturaları hafifletilecek!

CHP tarafından hazırlanan kanun teklifinde elektrik faturasındaki KDV oranları yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülecek, TRT payı olmayacak, kayıp-kaçak ve sayaç okuma masrafları vatandaşın faturasına yansıtılamayacak...

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Eyüp Muhcu: Kaçak yapılaşma yerleşim yerlerini savunmasız bıraktı!

TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Giresun'da yaşanan sel felaketinin nedenini kaçak yapılaşma olarak açıkladı...

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da kaçak yapılara geçit yok!

Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, uydudan bakılıp yapı kayıt belgeleri incelenen ve sıkı saha denetimleriyle tespit edilen kaçak yapılardan 2 bin 100 tanesi yıkıldı.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Elektrikte kayıp kaçak bedellerine ilişkin 4 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Elektrikte kayıp kaçak bedellerine ilişkin 4 soruluk önerge hazırladı. Bakan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kayıp kaçak bedeli meclis gündemine taşındı!

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, kayıp kaçak bedeli konusunu meclis gündemine taşıdı. Büyükataman sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Yargıtay’dan elektrik abonelerine kötü haber!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kayıp-kaçak bedelinin davacı şirkete ödenmesine ilişkin davada, elektrik abonelerinin aleyhine önemli bir örnek karara imza attı.

elektrik kayıp kaçak bedeli Haberi

elektrik kayıp kaçak bedeli


Elektrik dağıtımındaki kayıp ve kaçak oranları mecliste konu oldu. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Karadeniz sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu.


Karadeniz önergesinde "Türkiye’deki elektrik kayıp-kaçak miktarını dünya ortalaması ile kıyaslayarak dünya genelinde kayıp kaçak oranın yüzde 3 civarında olduğu, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 2,5 olduğu iddia edilmektedir.


Bu iddianın sahipleri elektrik kayıp kaçak oranlarının “dağıtım” mı yoksa “iletim” aşamasında mı olduğunu belirtmedikleri için kayıp kaçak oranları ile ilgili spekülatif yorumlar yapılmakta, Türkiye’nin enerji açığı ile ilgili politikalara temel oluşturmak için bu veriler yanlış ve saptırılarak kullanılmaktadır. Bunun dışında vatandaşlarımız kayıp kaçak oranlarının yanlı ve yanlış olarak kamuoyuna aktarılmasıyla adeta pahalı enerji satın almaya ikna edilmeye çalışılarak mağdur edilmektedir." dedi.


Oysa, herkesin bildiği...