20 / 04 / 2024

Elektrik tüketimi ne durumda

Elektrik tüketimi ne durumda

Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaat oldu. Elektrik üretimi ise önceki yıla göre yüzde 4,2 artarak 250 milyar 381 milyon kilovatsaate ulaştı.

Temmuzda elektrik tüketimi yüzde 2.4 arttı!

Temmuzda elektrik tüketimi yüzde 2.4 arttı. Temmuz ayında elektrik tüketimi yüzde 2.4 artarak 23.2 milyar kWh oldu.Temmuz sonu itibariyle kümülatif olarak tüketime sunulan elektrik miktarı ise yüzde 3.4 artışla 147.1 milyar kWh oldu.

Bayramda elektrik tüketimi dip yaptı!

Ramazan Bayramının ilk gününde elektrik tüketimi bu yılın en düşük seviyesini gördü. Bayramda vatandaşların tatile çıkması ve de sanayi kuruluşlarının kapanması nedeniyle elektrik tüketimi azaldı.

Elektrik tüketimi en çok dizi ve maç saatlerinde artıyor!

Elektrik tüketimi en çok dizi ve maç saatlerinde artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, sevilen diziler ve önemli futbol karşılaşmalarında elektrik tüketiminin arttığını bildirdi.

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

IMEI 2024 kayıt ücreti belli oldu! Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar olacak?

2024 yılı IMEI kayıt ücretleri de belli oldu. IMEI kayıt ücretleri en son 6.091 liradan 20.000 liraya yükselmişti. Peki, IMEI 2024 kayıt ücreti ne kadar olacak?

Benzin ve motorine peş peşe zam! SON DAKİKA: Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Sürücüler şimdi bakın! 

Benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol ile dolar kurunda yaşanan artışlardan doğrudan etkileniyor. Akaryakıtta zamlar peş peşe geliyor. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte Opet, PO, Shell, BP, Total 22 Ekim 2023 fiyat listesi...

Buhar kazanlı ütüler ne kadar, kaç TL? İşte buhar kazanlı ütü fiyatları

Buhar kazanlı ütülerin fiyatları araştırıyor. Peki buhar kazanlı ütüler ne kadar, kaç TL? En ucuz buhar kazanlı ütünün fiyatı ne? İşte güncel buhar kazanlı ütü fiyatları...

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular yarın başlıyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlar yarın resmen başlıyor. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

Mutfak tüp fiyatlarına zam üstüne zam! 12 kg ev tüpü ne kadar oldu? İşte güncel fiyatlar...

Evinde doğalgazı olmayan vatandaşları üzecek haber geldi. Tüp fiyatları yükseldi. Bazı firmalar peş peşe fiyatlarını güncelledi. Peki, 12 kg ev tüpü ne kadar oldu? İşte fiyatlar...

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Mutfak tüpüne dev zam geldi! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 14 Haziran 2023 fiyat listesi!

Petrol fiyatlarının artması mutfak tüpüne de yanısıdı. Mutfak tüpüne bugün büyük zam geldi. Büyük tüpler bir rekor daha kırarken vatandaşlar fiyatlar karşısında isyan etti. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 14 Haziran 2023 fiyat listesi.

Elektrik tüketimi ne durumda Haberi

Elektrik tüketimi ne durumda

Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaat oldu.


AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de sanayi ve ekonominin gelişmesi ve artan nüfusa paralel olarak elektrik üretimi ve tüketimi de her yıl artış gösteriyor. Geçen yıl en fazla elektrik tüketimi 24 milyar 187 milyon kilovatsaatle ağustos ayında gerçekleşti. En düşük tüketim ise 19 milyar 376 milyon kilovatsaatle ekim ayında oldu.


Ülkede 2013 yılında üretilen elektrik miktarı 240 milyar 153 milyon kilovatsaat olurken, 2014'te bu rakam 250 milyar 381 milyon kilovatsaate ulaştı.  Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi ise önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaate olarak hesaplandı.


Üretimde aslan payı doğalgazın


Geçen yıl elektrik üretiminde doğalgaz, yüzde...