19 / 04 / 2024

elektrik tüketimi son durum

elektrik tüketimi son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl elektrik tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak yaklaşık 255 milyar kilovatsaate yükseldi.

Elektrik tüketimi 255 milyar kilovatsaati aştı!

Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaat oldu. Elektrik üretimi ise önceki yıla göre yüzde 4,2 artarak 250 milyar 381 milyon kilovatsaate ulaştı.

Temmuzda elektrik tüketimi yüzde 2.4 arttı!

Temmuzda elektrik tüketimi yüzde 2.4 arttı. Temmuz ayında elektrik tüketimi yüzde 2.4 artarak 23.2 milyar kWh oldu.Temmuz sonu itibariyle kümülatif olarak tüketime sunulan elektrik miktarı ise yüzde 3.4 artışla 147.1 milyar kWh oldu.

Bayramda elektrik tüketimi dip yaptı!

Ramazan Bayramının ilk gününde elektrik tüketimi bu yılın en düşük seviyesini gördü. Bayramda vatandaşların tatile çıkması ve de sanayi kuruluşlarının kapanması nedeniyle elektrik tüketimi azaldı.

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Arabasına akaryakıt alacaklara son dakika müjdesi az evvel geldi! Bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın!

Otomobiline akaryakıt almak isteyenlere son dakika müjdesi az evvel geldi. Resmen açıklanan bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın...

Elektrik fiyatlarına zam! Konutlara yansıdı mı? İşte yanıtı

Elektrik fiyatlarında son dakika. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe yüzde 20 oranında zam geldi. Peki konutlara yansıyacak mı? İşte yanıtı...

Akaryakıt alacaklara son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'de Eylül depremi! Şimdi rakamlara bakın!

Petrol fiyatlarındaki ve dolardaki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarını da yakından etkiliyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 19 Eylül 2023 fiyat listesi...

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

elektrik tüketimi son durum Haberi

elektrik tüketimi son durum

İstanbul'da, geçen yıl 37,8 milyar kilovatsaatle Türkiye'de toplam elektriğin yaklaşık yüzde 15'i kullanıldı. Elektrik en fazla İstanbul'da, en az ise Bayburt'ta tüketildi.


Ekonomik büyüme, nüfus artışı, kentsel gelişim, sanayileşme ve bireysel teknoloji kullanımının artması doğrultusunda Türkiye'de elektrik tüketimi de hız kazanıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl elektrik tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak yaklaşık 255 milyar kilovatsaate yükseldi.


İstanbul, 14 milyonu aşan nüfusu, gelişmiş sanayisi ve turizm merkezi olması dolayısıyla toplam elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 15'lik paya sahip bulunuyor. Geçen yıl sonu itibarıyla İstanbul'un Avrupa yakasında 25,5 milyar kilovatsaat, Anadolu yakasında da 12,3 milyar kilovatsaat olmak üzere toplamda 37,8 milyar kilovatsaat elektrik tüketildi.


Elektrik tüketiminde İstanbul'u takip eden il 17,7 milyar kilovatsaatle İzmir olurken, onu...