20 / 04 / 2024

emay inşaat borçlanma aracı ihracı başvurusu

emay inşaat borçlanma aracı ihracı başvurusu

SPK' dan Emay'a ikinci kez onay geldi. Sermaye Piyasası Kurulu, Emay İnşaat 'ın 500 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu 2. kez onayladı.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT için mesai yapacak. Borçlanma başvurularıyla ilgili bir açıklama yapan kurum SGK merkezlerinin yeni yıldan önce yoğunluk nedeniyle ek işlem yapacağını duyurdu. İşte başvuru yapılacak saatler…

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

EYT için borçlanma yapacakların bilmesi gereken çok önemli detay!

EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis'e gelmesi 15 Ocak tarihinde ise yürürlüğe girmesi ve ilk etapta 1.5 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor. EYT'li olup olmadığınızı merak ediyorsanız ve borçlanma konusunda ikilem yaşıyorsanız. Bu detayı bilmenizde fayda var.

Hazineden dev borçlanma

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki üç ay için izleyeceği borçlanma stratejisinin açıkladı. Bakanlık bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. Söz konusu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Emay İnşaat konkordatodan çıktı!

İstanbul genelinde hayata geçirdiği önemli projelerle bilinen ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sıraya yerleşen Emay İnşaat ve Kent Toplu Konut Gayrimenkul A.Ş.'nin konkordato sürecinde sona gelindi.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

emay inşaat borçlanma aracı ihracı başvurusu Haberi

emay inşaat borçlanma aracı ihracı başvurusu

SPK' dan Emay'a ikinci kez onay geldi. Sermaye Piyasası Kurulu, Emay İnşaat 'ın 500 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu 2. kez onayladı.


Sermaye Piyasası Kurulu, Emay İnşaat'ın 500 milyon TL tutarındaki  borçlanma aracı ihracı başvur usunu onayladı. İlk tahvil ihracını 2015 yılında gerçekleştiren Emay İnşaat’ın, yerinde bir zamanlama ve stratejiyle kaynak yapısında çeşitlendirmeye gitmeyi hedeflediği belirtiliyor. Kent Plus markasıyla İstanbul Kadıköy, Ayazağa, Gayrettepe ve Yalova’ da devam eden kentsel dönüşüm kapsamın da gayrimenkul geliştirme ve turizm sektöründeki projeler inden beklediği cironun 2. 5 milyar 2.5 milyar TL’nin üzerinde olması bekleniyor. Emay İnşaat ’ın prestijli konut satışı, kira geliri ve gayrimenkul yatırımı gibi farklı kaynaklardan beslenen gelir yapısı, yetkin ve tecrübeli yönetim kadrosu, geçmiş dönemlere ilişkin proje geliştirme ve...