24 / 04 / 2024

emek sineması avm olmayacak

emek sineması avm olmayacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Emek Sineması projesinin sürüncemeye bırakılamayacak kadar acil bir konu olduğunu belirterek "Projeyi yapanlar ve itirazı olan uzmanlar bir araya gelmeli" dedi

Kamer İnşaat'tan Cercle d’Orient binası açıklaması!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Lale Özgentürk, bugünkü yazısında Emek Sineması’nın da bulunduğu Cercle d’Orient binasına ilişkin Kamer İnşaat'ın açıklamalarına yer verdi.

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadıköy REXX Sineması AVM mi olacak?

Kadıköy’ün ünlü “REXX Sineması’nın yıkılıp yerine AVM yapılacağı” iddiası üzerine harekete geçen sinemaseverler, Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na yürüdü

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

2013 yılında başlayan çalışmayla restore edilen tarihi Emek Sineması’nda perde açıldı, ilk oyunlar oynanmaya başladı. Provalarla birlikte son detayların yapıldığı Emek’te, etkinlikler de sürüyor.

Beyoğlu Emek Sineması açılış için gün sayıyor!

Emek Sineması Mart ayında sanatseverlere buluşmak için gün sayıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tarihi eserleri yaşatarak kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz” dedi.

Vasip Şahin Tarlabaşı 360 projesi hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emek Sineması’nın restorasyonu ile Tarlabaşı 360 yenileme projesinin çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e yaptığı incelemelerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti.

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emek Sineması’nın restorasyonu özensiz bulundu!

Emek Sineması’nın da içinde bulunduğu tartışmalı yapı adasının restorasyon projesine tepkiler devam ediyor. Ön cephedeki bitki motifi bezemeli rozet kırılarak yerine konulan yağmur gideri borusu özensiz bir restorasyon olarak nitelendi.

Emek Sineması'nın restorasyonu için suç duyurusu!

Restorasyonu kamuoyunda tartışma yaratan Emek Sineması davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Emek Sineması’nı yıkıp yeni yerinde onaran Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

Narmanlı Han restorasyonu tartışmaları da beraberinde getirdi!

Yıllardır kaderine terk edilmiş Narmanlı Han, yeniden şehir hayatına dönüyor. Tabii Emek Sineması ve her restorasyonda olduğu gibi 'tarih katlediliyor' tartışmaları da beraberinde geldi.

Emek Sineması'nın değeri yeni yerine naklolacak!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç bugün köşesinde " Beyoğlu'nda bir gurur anıtı.. Emek! " başlıklı yazısına yer verdi. İşte "Beyoğlu'nda bir gurur anıtı.. Emek! "yazısı...

Beyoğlu Emek Sineması tamamlanıyor!

Demircan: "Bu salon aslında Beyoğlu'nun ruhunu yansıtacak. Kameralar üzerinden bütün dünyaya yayılacak. Burada oluşturulan çıta aslında Beyoğlu'nun bütün çıtasını da belli bir noktaya getirmiş, ortaya koymuş olacak" dedi.

Emek Sineması Mart'ta açılacak!

Emek Sineması tepeden tırnağa yenilendi. Grand Pera projesi kapsamında giriş katından 5. kata taşınan Emek, Mart’ta sinemaseverlerle buluşmaya hazır.

emek sineması avm olmayacak Haberi

emek sineması avm olmayacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Emek Sineması projesinin sürüncemeye bırakılamayacak kadar acil bir konu olduğunu belirterek "Projeyi yapanlar ve itirazı olan uzmanlar bir araya gelmeli" dedi. Demircan, Emek'in AVM'ye dönüştürüleceği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Emek Sineması yıkılıyor -yıkılmıyor" tartışmaları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nin restorasyon projesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararım iptal etmesi üzerine yeniden alevlendi. Emek Sineması konusunda "Bir gerçek üç de doğru var" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Habertürk'e şunları söyledi: "Gerçek olan şu ki; Emek Sineması ve çevresindeki 5 bina bakımsızlıktan yıkılmak üzere... Deprem, yangın ve benzeri risklere karşı savunmasız bir durumda ve restorasyona ihtiyacı var. Burası sürüncemeye bırakılmayacak kadar acil bir konu. Diğer taraftan mimari bir proje ve bunun yapımcısı bir firma var. Bu proje...