26 / 04 / 2024

Emekli köyleri kurulacak

Emekli köyleri kurulacak

Prof. Dr. Akgül, yabancı yaşlıların Türkiye’de tedavi edilmesi için emekli köyü projesinde harekete geçti. Projesi İSKA’dan onay alan Akgül, önce gerontoloji laboratuvarını, ardından da yaşlı köyünü kuracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli çıkışı: Seyyanen zam yok, bize destek olun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen ve yaklaşık 2,5 saat süren kabine toplantısından sonra emekliye seyyanen zam yok dedi. Sosyal medyada emeklilerden tepki gecikmedi. İşte detaylar...

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün emeklilere verdiği ikramiye müjdesinin ardından, emekli kök maaş hesaplama yeniden gündem oldu. Peki 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar?

Emekliler dikkat! Maaşlarını artırmak isteyenler hemen baksın: Tek tek açıklandı! Emekli kök aylığı nasıl yükselir?

Milyonlarca emekli, maaşlarını nasıl yükselteceklerini araştırıyor. Emekli kök aylıklarının yükseltilmesi için birkaç farklı yol bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Emeklilerin kök maaşı nasıl hesaplanır? Kök aylığını merak edenler dikkat! Rakam rakam açıklandı!

Milyonlarca emekliye bu ay yüzde 25 zam yapılacak. Emekli kök maaşı hesaplama işlemi son günelrde sık sık araştırılıyor. Peki emeklilerin kök maaşı nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi sil baştan!

Etra Holding tarafından Silivri'de hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesinde pandemi nedeniyle değişikliğe gidildi.

Nef Vakfı, yanan köyleri yeniden inşa edecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yasemin Salih, bugünkü köşesinde afet bölgesinde yaraların sarılması için yapılacakları kaleme aldı.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı ertelendi!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir hayat sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı 30 Haziran'da!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir yaşam sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Emekli köyleri kurulacak Haberi

Emekli köyleri kurulacak

Türkiye'ye yılda 5 milyar dolarlık gelir getirme potansiyeline sahip emekli köyleri projesi için ilk resmi adım atıldı. Türkiye'de yaşlılık bilimi (gerontoloji) alanında ilk mezunlarını vermeye hazırlanan İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, yaşlılık döneminde hayat kalitesini yükseltmeye odaklanan gerontoloji konusunda araştırma laboratuvarı kuruyor. Fakülte Dekanı ve kalp cerrahı Prof. Dr. Ahmet Akgül, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) ile 1.5 milyon liralık anlaşmayı imzaladı.


PAZAR 107 MİLYAR DOLAR

Burada yapılacak çalışmalarla Batılı yaşlılar Türkiye'de yaşayacak ve tedavi görecek. Akgül, sağlık turizminin neredeyse sloganı hale gelen "Deniz, kum ve ameliyat kavramı yerini 'deniz, kum, ameliyat ve gerontoloji'ye bırakmaya başladı. OECD ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 2015 yılı sağlık turizmi ticareti 107 milyar dolar civarında. Bu gelirden Türkiye'ye düşen pay, 639 milyon dolar. Yani...