26 / 04 / 2024

emekli toki konutları

emekli toki konutları

Emeklilerin düşük bedelle ev sahibi olması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

Emekliler 300 TL taksitle ev sahibi olacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklileri 300 TL taksitle ev sahibi yapacak. TOKİ, 2017’de inşa edeceği 65 bin sosyal konutun yüzde 25’ini emeklilere ayıracak.

Kocaeli Gölcüklü emeklilerin TOKİ'den beklentisi büyük!

Başkanı Ali Osman Kılıç, Kocaeli Gölcüklü emeklilerin TOKİ evlerini büyük merakla beklediklerini belirtti. Kılıç, ''Emeklilerin TOKİ'den büyük beklentisi var" dedi.

TOKİ emekli konut projesinde ön talep Aralık'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince ev almak isteyen emeklilere 17 ilde, 4 bin 354 konut yapacak. 2+1 planında konutlar için TOKİ, ilgili bankalar aracılığı ile 9-30 Aralık arasında ön talep toplayacak.

Emeklilerden TOKİ projesine yoğun ilgi!

Diyarbakır’daki emekliler, Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 TL taksitle satışa sunduğu konutlara yoğun ilgi gösteriyor.

TOKİ'den emeklilere 240 lira taksitle konut!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "TOKİ Başkanımıza gerekli talimatları verdik. Bu çerçevede emeklilerimize 240 lira taksitle konut edinme imkanı sağlıyoruz inşallah" dedi.

Karaman'da TOKİ İşçi Konutları teslim edildi!

TOKİ tarafından Kırbağı Mahallesinde inşa edilen ve yapım çalışmaları tamamlanan Emekli - İşçi konutlarında 428 işçi konutun anahtar teslimleri başladı.

Batman Emekli TOKİ Konutları bugün teslim ediliyor!

Batman Emekliler Derneği 2. Etap Toplu Konut Projesi'nde teslimler 11 Ocak'ta başlamıştı. 163 daireden oluşan projede teslimler bugün sona erecek.

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

Mudurnu'da inşaatı devam eden 3. Etap Toki Konutları yükselmeye devam ediyor.. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor.

Sivas Yenimahalle Emekli Toki kura çekimi 2016!

TOKİ'nin Sivas Yenimahalle 184 Konut Emekli projesi kapsamındaki daireler kurayla satılacak. İşte, Sivas Yenimahalle Emekli Toki kura çekimi 2016 detayları...

TOKİ Alucra 2.Etap Konutları'nda teslimler 22 Ağustos'ta!

TOKİ tarafından Giresun Alucra'da yapımı tamamlanan 2.Etap Toki konutları, uzunca bir süredir sahiplerine teslim edilemiyordu. TOKİ konutların 22-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında teslim edileceğini açıkladı.

Amasya Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı!

Amasya'nın Ayanlar mevkiinde yapılması planlanan 356 dairelik Ziyaret 2.Etap Toki konutlarının inşaatına başlandı. Amasya Ziyaret Belediye Başkanı Mehmet Uyanık, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konya Ilgın Toki Konutları kurası ne zaman?

609 adet konuttan meydana gelen Konya Ilgın Toki Konutları projesinde yer alan daireler için başvuru dönemi bugün sona erdi. Peki, Konya Ilgın Toki Konutları kurası ne zaman?

Zonguldak Çaydeğirmeni Emekli Toki kura çekimi ne zaman?

Zonguldak Çaydeğirmeni Devrek’te TOKİ tarafından Emekli Grubu için hayata geçirilecek olan 324 kuralı olarak satılyor. Peki, Zonguldak Çaydeğirmeni Emekli Toki kura çekimi ne zaman?

Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli Toki kura çekimi ne zaman?

200 konutluk TOKİ Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli projesinde başvuru dönemi sona erdi. Peki, Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli Toki kura çekimi ne zaman?

Çanakkale Ayvacık Emekli Toki kura çekimi ne zaman?

Başvuru sürenin devam ettiği Çanakkale Ayvacık Emekli Toki projesinde toplamda 160 adet daire bulunuyor. Peki, Çanakkale Ayvacık Emekli Toki kura çekimi ne zaman?

Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli Konutları başvurusu!

160 adet konuttan meydana gelen Çanakkale Ayvacık emekli TOKİ Konutları projesinde başvurular devam ediyor. İşte, Çanakkale Ayvacık TOKİ Emekli Konutları başvurusu...

Çanakkale Ayvacık Emekli TOKİ Konutları başvuru ücreti!

Çanakkale Ayvacık Emekli TOKİ Konutları başvuru ücreti 500 lira olarak belirlendi. Kura çekilişinin 9 Ağustos yapılacağı projede 160 adet daire satışta.

Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli Toki projesi kura çekilişi!

200 konutluk Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli Toki projesindeki daireler için başvuru dönemi başladı. Peki, Zonguldak Kdz.Ereğli Emekli Toki projesi kura çekilişi ne zaman?

emekli toki konutları Haberi

emekli toki konutları

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi.

Teklif ile emekli vatandaşların, hiçbir kontenjan ve sayı sınırlaması olmadan düşük bedelle ev sahibi yapılasının, devletin görevleri arasında sayılması amaçlanıyor. 

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Madde 1- 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununa aşağıdaki madde eklenmiştir.

"EK NADDE 17- Emekli vatandaşlarımızın hiçbir kontenjan ve sayı ile sınırlı olmadan, en ekonomik koşullarda ve en düşük bedelle konut sahibi olmalarında, devlet imkanı sağlamakla görevlidir."

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.


TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için teklif verildi!