23 / 04 / 2024

emekliler konut tercihi

emekliler konut tercihi

Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) yaptığı araştırmada emeklilerin yüzde 55'inin şehir merkezinde ve müstakil konutlarda yaşadığı ortaya çıktı. 

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

Müslüman Rusların konut tercihi muhafazakar siteler oldu!

2022'nin ilk 9 ayında Türkiye’de satılan her 5 konuttan birini Ruslar satın aldı.  Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yabancıların ilk tercihinin İstanbul’daki muhafazakar konut siteleri olduğunu söyledi

Türkiye Emekliler Derneği'den 'Emekliye konut alım ve kira desteği sağlansın' önerisi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gerçekleştirilen toplantıda "Emekliye konut alım ve kira desteği sağlanmalı" önerisi sunuldu.

Ev alacaklara deprem riskine karşı yeni bina önerisi!

Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ülker, konut tercihi konusunda uyarıda bulundu.

TOKİ Bayburt'ta emekliler için 263 konut yapıyor!

TOKİ tarafından Bayburt Merkez, Şingah Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında 16 bloklu 263 adet konut yapımına başlandı...

Yabancılara konut satışı son 10 yılın zirvesinde!

Türkiye doğal güzellikleri, coğrafi konumu ve iklim koşullarıyle 2019 yılında'da yabancıların tercihi oldu. Yabancılar 2019 yılında Türkiye'den 67 bin 322 konut aldı...

Emeklilere kira ve konut yardımı başlayacak mı?

Dar gelirliler için emekliler için kira ve yakacak yardımı büyük önem taşıyor. Peki emeklilere kira ve konut yardımı başlayacak mı?

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

Erzurum'da emeklilere ucuz konut sözü!

Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, emeklilere konut projesi için TOKİ ile görüşmelere başladı.

9 maddede site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme-komşuluk tercihi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme- komşuluk tercihi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yabancı emekliler, otelde tatil yerine konut alıyor!

Ülkemizde yabancı vatandaşlara 250 bin dolara vatandaşlık hakkı verilmesi, konut satışında geçen yılın son çeyreğinden itibaren artış gösterdi.

Emekliye düşük taksitli konut imkanı!

Devlet, yoksul, bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılar için birçok destek veriliyor. TOKİ ve Türkiye Emekliler Derneği emekliler için düşük taksitli konut imkanı sunuyor.

emekliler konut tercihi Haberi

emekliler konut tercihi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ekonomik ve sosyal yaşamları ile sağlık ve psikolojik durumlarını ölçmek için Türkiye Emekli Profili Araştırması'nı gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Arpacı'nın başkanlığında yürütülen araştırmaya, Türkiye genelinde emekli 610 kadın ile 1840 erkek katılım sağladı. 

Araştırmada katılımcılara konut tipleri ve mülkiyet durumu soruldu. İlk soruya, emeklilerin yüzde 77'si "ev sahibiyim", yüzde 23'ü "kiracıyım" şeklinde cevaplarken, yüzde 44'ü "bağımsız konutta yaşıyorum", yüzde 56'sı "apartman dairesinde yaşıyorum" cevabı geldi. 

Sağlık kuruluşlarına yakınlık tercih sebebi

Araştırmada yer alan emeklilerin yüzde 55'i konutlarından memnun olsa da taşınmak istediklerini, yüzde 45'nin ise taşınmayı düşünmediğini aktardı. Taşınmayı isteyen emeklilerin yüzde 56'sı yeni konutunun kent merkezinde, yüzde 40'ı yaşadığı yere yakın...