26 / 04 / 2024

emeklilere emlak vergisi

emeklilere emlak vergisi

Emekliler, indirimli vergi uygulamasından faydalanıyor. Bunun anlamı, uygulamadan yararlanan emeklilerin emlak vergisi ödemeyeceği. Tabii istenilen şartlar sağlanırsa...

Emeklilere ve özürlülere emlak vergisi geliyor

Tek konutu olan emekliler ve özürlüler bu evleri için emlak vergisi ödeyecekler. Bununla ilgili yasa tasarısı, şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda. Tasarı yasalaştığında, bir konutu olan emekliler ve özürlüler Emlak Vergisi ödeyecekler. Üstelik vergi

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Emlak vergisi ödeyen emeklilere muafiyet müjdesi!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşları ilgilendiren emlak vergisi için ödeme süreci başladı. Ancak bazı koşullara sahip vatandaşlar bu vergiden muaf. Emlak vergisinden muaf olan vatandaşlar arasında emekliler de yer alıyor. 

Emekliler emlak vergisi ödüyor mu?

Maaşından başka geliri olmayan emekliler sahip oldukları konut için Emlak Vergisi ödemiyor. Fakat bazı belediyeler emekliye halen borç çıkarmaya devam ediyor. Ayrıca bazı emeklilere büyük haksızlıklar yapılıyor...

Emeklilere emlak vergisi muafiyet şartları!

Sıfır oranlı emlak vergisi olarak nitelendirilen muafiyet uygulamasından geliri olmayan ve 200 metrekareden büyük olmayan mesken sahipleri yararlanabiliyor. Peki, emeklilere emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emeklilere emlak vergisi Haberi

emeklilere emlak vergisi

Emekliler, indirimli vergi  uygulamasından faydalanıyor. Tabii istenilen şartlar sağlanırsa... 


ŞARTLARI SIRALAYALIM... 


Emeklilerin emlak vergisi ödememesi için Türkiye sınırları içinde, büyüklüğü 200 metrekare olan tek bir evleri olması gerekiyor. Yani iki eve sahip olan emekli, her iki evi için de vergisini öder. Ayrıca emekli aylığı dışında başka bir gelire sahip olmamaları da şart. Emekli aylığınız dışında ticari kazanç, serbest meslek kazancı, kira gibi geliriniz varsa emlak vergisini ödersiniz. 


HİSSESİ OLAN DA VERGİ ÖDER 


Bir evde hissesi olan emeklinin emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği de merak edilir. Bir evi olup başka bir evde de hissesi olan emekli emlak vergisi öder. 


İŞYERİ YA DA YAZLIĞI VARSA 


İşyeri sahibi emeklilerin bu mülkü için emlak vergisi ödemesi gerektiğini belirtelim. Ayrıca yazlık sahibi emekliler de vergiden kaçamıyor. Yılın belli zamanlarında da gidilse...