23 / 04 / 2024

Emeklilik fonları kamu altyapı projeleri

Emeklilik fonları kamu altyapı projeleri

Türkiye’nin G20 başkanlığında kilit alanlara odaklanacaklarını söyleyen Babacan, yatırımlara dikkat çekti. Babacan, “Ülke fonları ve emeklilik fonları kamu altyapı projelerine kaydırılabilir” dedi..

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşları bundan sonra gerekli altyapı hazırlıklarını en geç 2 ay içinde tamamlayarak, çalışanlarının emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onaylar ve diğer bilgi ve belgeleri 15 Kasım'dan sadece Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına aktaracak.

İş Portföy gayrimenkul yatırım fonlarıyla büyüyor!

Eylül 2019 itibarıyla 46,5 milyar TL’lik portföy büyüklüğüne sahip İş Portföy, hem yatırım ve emeklilik fonlarında hem de gayrimenkul yatırım fonu (GYF) ile girişim sermayesi yatırım fonunu (GSYF) kapsayan alternatif yatırım araçlarıyla büyüyor.

Kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak!

Faiz hassasiyeti taşıyanlar için katılma hesaplarına, altına, katılım bankacılığı ilkelerine uygun hisse senedi, altın-kıymetli madenlere, kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak...

Emeklilik fonları gayrimenkule yatırım yapacak!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE, Fiba Emeklilik’in yatırımcıları arasına katıldı. RE-PIE, BES katılımcılarına da nitelikli arazi yatırımı imkanı sunmaya başladı.

Konut fonları kurulup, BES şirketleri yatırıma teşvik edilmeli!

Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün 60 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade ederek, altyapı ve konut fonlarının kurulup bunlara BES şirketlerinin yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Emeklilik fonları kamu altyapı projelerine kaydırılabilir!

Türkiye’nin G20 başkanlığında kilit alanlara odaklanacaklarını söyleyen Babacan, yatırımlara dikkat çekti. Babacan, “Ülke fonları ve emeklilik fonları kamu altyapı projelerine kaydırılabilir” dedi..

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yapılan ayzılı açıklamaya göre Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti.

Şehir hastaneleri gayrimenkul fiyatlarını artırıyor!

Türkiye’ de ilk defa Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile düzenlenen Sövereign We-alth Fund Institute (SWF); 30 ülkeden Ulusal Varlık Fonları yöneticileri, emeklilik fonları ve özel fon yöneticilerinin katıldığı “Türkiye Yatırım Zirvesi” gerçe

Emeklilik fonları kamu altyapı projeleri Haberi

Emeklilik fonları kamu altyapı projeleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye’nin G20 başkanlığı döneminde bir takım kilit alanlar ilan ettiklerini belirterek, “Türkiye’de kendi deneyimimize göre KOBİ’ler ekonominin belkemiğini oluşturuyor. Aslında bu pek çok gelişmekte olan ülke için geçerli. Bu nedenle KOBİ’lere özel bir önem veriyoruz. KOBİ’lerin küresel katma  değer zincirinin bir parçası olmalarına nasıl yardımcı olabiliriz? KOBİ’lerin finansmana erişimini daha kolay nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunları ele alacağız” dedi.  

Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) düzenlediği ‘Türkiye Başkanlığındaki G20 Gündemi’ konferansında konuşan Babacan yatırımların önemine de dikkat çeken Babacan, “Yatırımların hepsi önemli ama özellikle altyapı yatırımlarına çok ihtiyaç var. Gelişmiş ülkelerde bile yatırım yapma ihtiyacı çok net. Ancak her ülkenin kamu fonları ile  bunu yapacağı bir alan olmayabilir” dedi.


‘Doğru model önemli’

Pek çok ülkede çok yüksek kamu borcu olması ve...