26 / 04 / 2024

emeklinin emlak vergisi

emeklinin emlak vergisi

Tek evi olan emeklinin de emlak vergisi ödemesini öngören tasarıda rötuş yapılıyor. Maaşı yüksek olanlardan vergi alınması görüşülüyor.

Emeklinin emlak vergisinden muafiyeti!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi ödemelerinde kimi mesken sahipleri vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Emeklinin emlak vergisinden muafiyeti şartları nelerdir? Hangi emekliler vergiden muaf olur?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emeklinin emlak vergisi Haberi

emeklinin emlak vergisi
Tek evi olan emeklilerden de emlak vergisi alınmasını öngören Belediye Gelirleri Yasa Tasarısı'na ince ayar çekiliyor. Meclis'te komisyon aşamasında olan tasarıya, verginin ödenmesinde emekli maaşlarıyla ilgili bir kademelendirmeye gidilmesinin eklenmesi tartışılıyor.

Kademeli sistem
Gündeme gelen formüller arasında, yüksek emekli maaşı alanların emlak vergilerini ödemesi, asgari ücretin belirli bir katı kadar emekli maaşı alanlardan ise bu verginin alınmaması yer alıyor.

Sınır değişecek
Ayrıca AK Parti, mevcut uygulamada bulunan, vergiden muaf tutulan evin metrekare ölçüsünün de çok yüksek olduğu düşüncesinde. Bu çerçevede brüt 200 metrekare sınırının, 150 metrekare ya da daha aşağıya çekilmesi planlanıyor. Öte yandan tasarıyla, emlak vergisi oranlarında getirilen artışın da aşağı çekilmesi planlanıyor. AK Parti kurmayları, bazı muafiyetlerin kaldırılmasıyla zaten önemli bir gelir...