19 / 04 / 2024

emeklinin evine haciz konulur mu

emeklinin evine haciz konulur mu

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Emeklilere promosyon şoku! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçmişti! Haciz mi geliyor?

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği banka promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçti. Bankaların verdiği promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçince emeklileri şaşkına çeviren haberler gelmeye başladı. Promosyon ödemelerine haciz mi geliyor? İşte detaylar...

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Ailenin tek evine haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamın tek evi var. Birine kefilliğinden dolayı varlık şirketi oturduğu evi icradan satılığa çıkardı. Babamın köydeki evi satılır mı? Evde babam ve annem oturuyor. Başka oturacak evleri yok. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Emina Jahović, Mustafa Sandal’ın evine ve ofisine haciz yolladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında Emina Jahović'in Mustafa Sandal’ın evi ve ofisine haciz yolladığını yazdı... İşte Üstündağ'ın o yazısı...

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Evine haciz gelenin hangi eşyaları alınır?

Borçlunun her türlü mal ve hakkı haciz edilebiliyor. Burada önemli olan bir başka nokta da; haczin amacının, borcun tahsilinin sağlanması olup borçluyu taciz etmek ya da baskı kurarak ödemeye zorlamak olmamalıdır.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Yonca Evcimik'ten evine haciz geldiği iddialarına ilişkin açıklama!

Şarkıcı Yonca Evcimik, bankadan çektiği yaklaşık 1 milyon TL'lik kredi borcunu ödeyemediği haberlerine ilişkin "Evimden olmuşum… ama bundan benim haberim yok! " dedi...

Aidatını ödemeyen emeklinin maaşına haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aidatını ödemeyenlerin listesini apartmanın ilan panosuna asabilir miyiz? Aidatını ödemeyen emekli kat malikinin emekli maaşına haciz koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Galatasaray'a 102 milyon liralık haciz!

Dursun Özbek'in haciz ve ipotek koydurma ihtimali nedeniyle Florya'nın tapusunu almakta acele ettiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "Kendisiyle görüşmeler yapıyoruz. Çözüm arıyoruz. Şu anda faizle birlikte 102 milyon lira haciz var. Allah kimsenin evine, ocağına haciz düşürmesin" dedi...

emeklinin evine haciz konulur mu Haberi

emeklinin evine haciz konulur mu

Gayrimenkulü olan emekliler bazı şartlarda vergi indirimlerinden yararlanabiliyor. Ancak başka evi, geliri olan ya da iş yapan emekliler indirimden faydalanamıyor. Emekliler borcu olması durumunda mevcut tek evlerine haciz konulup konulamayacağını da merak ediyor. 

Haciz işlemi yapılan icra başvurusunun kesinleşmesinin ardından beraber borçlunun taşınmaz ve taşınır mallarına, alacaklının talebi üzerine el konulması işlemine deniyor. Devlet eliyle yapılan bu işlemde karar hem adli hem de idari makamlarca veriliyor.

Peki, bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi? Emeklinin evine haciz konulur mu? İşte merak edilenler...

EMEKLİNİN EVİNE HACİZ KONULUR MU?

İcra ve İflas Kanunu'nde haczedilemeyecek mallar arasında borçlunun haline münasip evi de yer alıyor. Emeklinin evi haline münasipse haczedilemiyor. 

Ancak, evin değerinin fazla olması halinde bedelinden haline münasip bir kısmı, ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla borçluya bırakılmak üzere haczedilerek...